V86: Nantucket bjöd på montépropaganda

| 2017-06-22 10:18

Nantucket hade uppvisning när montén på onsdagen fick vara med inom V86-spelet.
I utklassningsstil befäste han sin position som Sveriges bästa häst i disciplinen.
- Han är ensam i sitt slag och jag kommer nog aldrig att få sitta på en liknande häst, sa segerryttaren Sofia Adolfsson.

Nantucket imponerade när montén fick vara med i V86. Foto av LARS JAKOBSSON

Nantucket imponerade när montén fick vara med i V86. Foto av LARS JAKOBSSON

Montésporten är på frammarsch i trav-Sverige men det är sällan den släpps fram på den stora scenen. I onsdagens V86-omgång i Eskilstuna fick emellertid disciplinen kliva in i rampljuset och då bjöd Nantucket på ren och skär montépropaganda. Från innerspår bakom startbilen tog fixstjärnan hand om ledningen, drog på i högt tempo och lämnade konkurrenterna över upploppet.
- Han är så oerhört tacksam alltså. Han bara gillar det här och han ser alltid så oberörd ut, sa hästens tränare Mercedes Balogh.
Nantucket var tidigare framgångsrik även med sulky och han har flera V75-segrar på meritlistan. Men sedan Mercedes Balogh började tävla hästen i monté har hans karriär tagit ny fart. Onsdagens seger var hans 11:e i 13:e montéstarten och vid tio av fullträffarna har Sofia Adolfsson ridit hästen.
- Jag är väldigt tacksam och glad för att jag får rida så här fina djur. Det är det här jag tycker om, som jag älskar och som jag brinner för, sa Adolfsson.
- Han känns nästan finare och finare och vi får hoppas att han får hålla sig fräsch för då har vi många fina lopp framför oss.
Monté-SM i höst är säsongens stora mål för Nantucket men först ska hästen få lite sommarlov.
- Han ska få softa och gå lite i skogen. Sedan får vi ta sats igen, sa Mercedes Balogh.

Kolgjinis hårding i en klass för sig
Lutfi Kolgjinis högkapable fyraåring Rajesh Face påbörjade en ny segerrad, den som bröts i Fyraåringseliten under elitloppssöndagen på Solvalla, när han från ledningen drog konkurrenterna sönder och samman över 2 640 meter. Christoffer Eriksson körde hästen för första gången och han var imponerad av den ståtlige hingsten.
- Det är en fruktansvärt fin häst, en riktigt bra häst, sa Jägersrokusken.
Loppets förstapris var 70 000 kronor och så här långt har Rajesh Face, som kostade 1,9 miljoner kronor som ettåring, sprungit in 566 000 kronor.
- Det är alltid dyrt när man köper en häst för nästan två miljoner kronor men det känns som att han kommer att leverera pengarna, sa Christoffer Eriksson.

Sundbergs krigare mosade motståndet
I omgångens snabblopp visade Charrua Forlan att han har formen i zenit. Tränaren Hans-Owe Sundberg satt själv i sulkyn och han lämnade ingenting åt slumpen utan sände fram sin häst utvändigt om ledande Food Money. Därifrån mosade hästen motståndet.
- Han har alltid varit en krigare och jag är inte överraskad över att han kunde göra ett sånt här lopp i dag. Han har mött elitloppshästar på slutet och matchat dem riktigt bra, sa Hans-Owe Sundberg.

Uppvisning av Bruno Bagheera
Stefan Melander-tränade Bruno Bagheera hade bara vunnit ett av tolv lopp inför kvällen. Det lär bli fler triumfer framöver. I alla fall att döma av den uppvisning hästen bjöd på när han till synes utan anstängning plockade ner segerstaplaren Athos Race från positionen som första häst i andraspår och gick undan till överlägsen seger.
- Det är svårt att säga hur mycket sparade krafter han hade i mål för jag lät honom pinna på sista 200, men jag hade tussarna kvar och han var inte helt tom i mål, sa segerkusken Erik Adielsson.

Fina pengar för åtta rätt
Övriga V86-lopp vanns av Dick S Janssons The Lucky One (Ulf Ohlsson), Jörgen Westholms M.T.Lovely Lady, Bernt Erikssons Cikoria Frazer (Tobias J Gustafsson) och Björn Goops Mellby Dashing. Det var dubbel jackpot på V86-spelet vilket gjorde att den inte allt för svårfunna raden betalade 22 854 kronor. Sju rätt gav 152 kronor och sex rätt 19 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »