Ny framgång för Bergh - vann Norrlands Grand Prix

| 2017-07-21 11:16

Robert Bergh tog en ny fin seger på torsdagskvällen.
Muscle Hustle imponerade när han enkelt vann finalen i Norrlands Grand Prix med 250 000 kronor i förstapris.
- Han är riktigt fin. Det kändes efter Sprintermästaren att han hade gått framåt ytterligare, sa Robert Bergh.

Finalen i Norrlands Grand Prix på Bergsåker var ett mycket fint lopp med flera fyraåriga kulltoppar. Muscle Hustle var nyligen tvåa i Sprintermästaren där han duellerade med Diamanten upploppet ner. Nu öppnade han återigen snabbt bakom bilen och dundrade till ledningen. Efter en inledning på 1.10,8 de första femhundra metrarna så varvade Muscle Hustle på 1.13,9. I rygg på ledaren satt Milligan’s School och fram utvändigt om ledaren inför slutrundan kom Deimos Racing.
Men runt slutkurvan skruvade Bergh upp tempot ytterligare och in mot upploppet ryckte han undan i ett par längders ledning. De övriga kunde aldrig hota och Muscle Hustle vann väldigt enkelt i en mycket snabb avslutning på tiden 1.11,9 över distansen 2140 meter med bilstart.
Tvåa blev Milligan’s School och trea blev Deimos. Därmed duggar de penningstinna segrarna tätt för Bergh. Efter Sprintermästaren så vann Diamanten 300 000 kronor i ett fyraåringslopp på onsdagskvällen och den här segern med Muscle Hustle var värd en kvarts miljon kronor.
- Det här var jättekul och efter att han torskade Sprintermästaren lite knappt så var det kanon. Han är riktigt fin och det kändes att han hade gått framåt efter Sprintermästaren. Det var verkligen mersmakande det första jobbet jag körde efteråt. Det är häftigt att hästen nu känns ännu bättre efter de två tuffa loppen i Halmstad och går framåt istället för bakåt som många andra gör. Han är precis som Diamanten, det är härliga individer. Han har tagit det till en nivå till, sa Robert Bergh som ropade in Muscle Hustle på auktion i Lexington i USA för 60 000 dollar.
- Jag var på Lexington för första gången i mitt liv och hade sett ut den här på exteriören och gått och laddat för den här hästen i en vecka. Jag trodde nog att jag får den för 20 till 30 000 dollar men efter att en kanadensisk tränare bjudit 40 000 så höjde jag armen en sista gång på 60 000 och fick honom. 
- Han får vara med i Breeders Crown och det har vi kvar att ladda för. Sedan är ägaren från Frankrike och vi ska titta lite på Criterium Continental under julhelgen men det är långt dit och svårt att planera redan nu på sommaren.

Hesiod vann 200 000 kr
Det kördes även final av Norrlands Elitserie på Bergsåker, med 200 000 kronor i förstapris. Där blev det seger för favoriten Hesiod. Han fick en fin resa som tredje häst på innerspår av Ulf Ohlsson samtidigt som det var högt tempo i täten. Det var ledande Swarowski som blev het framme i ledningen. Hon höll mycket tappert som tvåa men kunde inte stå emot Hesiod som spurtade till en säker seger. Vinnartiden för den Petri Salmela-tränade treåringen blev 1.13,2/2140a.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »