V86: Araw extraordinär enligt Goop

| 2017-10-19 08:48

Björn Goop knep fyra segrar på Solvalla på onsdagen.
Araw Hoss imponerade mest i kvartetten – en finskfödd sexåring full av löplust i blott andra starten på två år.
- Det kändes att han har något extraordinärt inombords, sa Goop om hästen som Timo Nurmos väntar sig en hel del av framöver.

 

 

Björn Goop imponerades av Araw Hoss. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Björn Goop imponerades av Araw Hoss. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Zanzibars Sun, Gustavo Boko och He´s Marvelous var egentränade hästar Björn Goop inledde tävlingskvällen med på Solvalla.
När spelet blev V86 satt Goop upp bakom sexårige hingsten Araw Hoss för första gången och gillade det han kände i linorna. Araw Hoss hade en bra säsong som fyraåring då han slutade tvåa i det finska derbyt men har efter det mest stått skadad.
Comebacken i september efter drygt två års tävlingsfrånvaro slutade med en sjätteplats. I V86-2 spelades hästen till klar favorit från ett innerspår. Efter en långsam inledning drog kusken i högertömmen och tog över ledningen när det återstod ett varv av sprinterloppet.
Varvet passerades på 1.11,0 och det var med krafter sparade en löpsugen Araw Hoss passerade mållinjen i full fart.
- Han tog två steg i starten så jag körde på säkerhet för att inte riskera något. Timo sa till mig att det var en bra häst så det fanns inget att tveka på. Det känns att det är en häst som har något extraordinärt inombords och att den kan springa fort och länge. Jag tog upp honom 100 kvar också eftersom det var sagt att han skulle få ta det lite lugnt i dag, sa Björn Goop.
Det handlade om en debut över sprinterdistans för den kapable finnen. Segertiden blev ett nytt rekord för hästen, 1.11,5 över 1640 meter auto.

Grovjobb av Hillcrest
Hillcrest Player och Örjan Kihlström överraskade i Gay Gals lopp för treåriga ston på Solvalla. Roger Walmann tränar stoet som endast var spelad på sju procent.
Någon turseger var det dock inte frågan om. Kihlström styrde fram utvändigt ledaren från bakspåret och Hillcrest Player visade prov på fin styrka som kunde avgöra knappt mot ledande Tahiti Journey.
Amatörtränaren Greger Hägglund från Solänget har satt femårige So Gå Ikaros i en härlig form. I V86-6 kom andra raka segern på Solvalla under oktober.
Claes Sjöström hade hur mycket som helst att köra med över upploppet med tioprocentaren som inte lät sig sinkas av ett bekymmersamt tiondespår bakom bilen.
I Solvallas fyraåringsserie för ston matade Xperia Knick och Kenneth Haugstad ner ledande Lavidaloca De Vie över upploppet efter en resa i andraparet utvändigt. Johan Untersteiner tränar. Stoet var spelad på åtta procent på V86.

Tungt favoritfall i Malmö
Solvalla delade på V86-omgången med Jägersro där utdelningen på en kvarts miljon för åtta rätt grundlades med ett tungt favoritfall i inledningen.
Robert Bergh satt bakom kvällens största favorit Officer C.D. (71 procent) men var en förlorare direkt efter start då man inte alls mäktade med att svara startsnabba Britt Palema.
Pajas Face var snabbt framme och övertog och fick favoriten på utsidan.
I det snabba tempot på blötan kunde Björn Lindblom-tränade Tinamo Jet avgöra till knapp seger från tredjeparet utvändigt för Christoffer Eriksson. En skräll endast streckad på tre procent.
VM-vinnaren Christoffer Eriksson vann även klass II-försöket med Lars I Nilssons fyraåring Global Takeover.

Enkelt för kriterievinnaren
Deimos Racing hade inte tävlat sedan 23 augusti inför onsdagen och spårade enkelt
Fyraåringstoppen på Jägersro från start till mål.
Johan Untersteiner satt bakom fjolårets vinnare av Svenskt Travkriterium och såg segersäker ut redan på den bortre långsidan i loppet med endast sex startande.
- Svante har som grundplan att starta honom i Breeders´Crown-semifinalerna om någon vecka men ville ändå ge honom en liten genomkörare och inte smyga med. Så det här blev alldeles utmärkt, det fanns gott om kräm sparat, sa Johan Untersteiner.
Kash Brodda är en häst med sköra ben som bara startar sporadiskt. Peter Untersteiner tränar den femåriga damen som infriade alla högt ställda förväntningar (68 procent) i ett försök till Diamantstoet.
Untersteiner tog det lilla lugna och släpade utvändigt ledaren med Kash Brodda som enkelt kunde slå klorna i den invändiga hästen och klev undan till en kassaskåpssäker seger.
På V86-spelet betalade åtta rätt 237 367 kronor. Sju rätt gav 2 035 kronor och sex rätt 150 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »