Tipsexpert ny sportchef på Solvalla

| 2017-10-20 09:09

Efter många år som tipsexpert i TV4 byter Anders Malmrot inriktning och blir sportens man på huvudstadsbanan.
- Solvalla har alltid varit navet i mitt travliv och att få den här möjligheten känns helt otroligt, säger den tillträdande sportchefen.

Tipsexperten Anders Malmrot lämnar TV4 och blir sportchef på Solvalla. Foto av LARS JAKOBSSON

Tipsexperten Anders Malmrot lämnar TV4 och blir sportchef på Solvalla. Foto av LARS JAKOBSSON

Det har inte varit känt utåt att Solvalla har varit på jakt efter en ny sportchef men på torsdagsmorgonen publicerade travronden.se obekräftade uppgifter som gjorde gällande att Anders Malmrot rekryterats till banan. De uppgifterna bekräftar nu huvudpersonen själv.
- Jag fick en förfrågan av Solvalla under kriteriehelgen om jag var intresserad av tjänsten. Jag blev oerhört smickrad och funderade en del över det eftersom jag tycker att jag har ett så fantastiskt jobb redan, men jag har så bra känsla för Solvalla och bra kontakt med Jörgen Forsberg, vd:n, så jag tror att vi blir ett bra team på Valla, och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Elitloppet och även se om det går att lyfta den egna tävlingsdagen nästa år, säger Anders Malmrot.

”Inte ge upp slaget om banpubliken”
Du är främst känd som spelexpert och i den här rollen är du sportens man, hur ser du på det?
- Det blir en utmaning. Jag älskar att spela och se analytiskt på det men samtidigt uppskattar jag de sportsliga prestationerna och nu får jag chansen att prata med de aktiva på stallbacken på ett annat sätt, bolla tankar och idéer och vara örat mot rälsen. Det är så många som brinner för travet på ett sätt som man kanske inte alltid känner i tv-studion.
Hur kommer travsporten på Solvalla utvecklas med Anders Malmrot vid rodret på sportavdelningen?
- Allt är nytt nu och jag har inte fått någon inblick i hur allt fungerar och så, men förhoppningen är att göra något riktigt bra av den här tisdagen, den egna tävlingsdagen som Solvalla får nästa år, och inte ge upp slaget om banpubliken.
Anders Malmrot tillträder sin nya tjänst i början av januari och samtidigt axlar nuvarande sportchef Markus Myron en ny roll inriktad mot marknad och kommunikation.
- Det känns också bra för mig, att jag har ett bollplank i Markus, säger Malmrot.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »