Ny arena planeras på Jägersro

| 2017-11-17 09:56

Det finns planer på att sälja Jägersros nuvarande trav- och galoppanläggning för att istället bygga en ny arena – Jägersro/Malmö hästcenter – på det intilliggande träningsområdet, enligt Sydsvenskan samt information som gått ut till medlemmarna i Skånska Travsällskapet.

Jägersro kan inom kort säljas. Istället ska en ny stor arena byggas strax intill nuvarande tävlingsanläggning. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Jägersro kan inom kort säljas. Istället ska en ny stor arena byggas strax intill nuvarande tävlingsanläggning. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Redan för några år sedan fanns planer på att bygga om Jägersro men den processen stötte på patrull och fick avbrytas. Enligt information som nu har skickats ut till medlemmarna i Skånska Travsällskapet inför sällskapets höstmöte 21 november togs ny kontakt med Stadsbyggnadskontoret i Malmö under 2015. Sedan dess har Skånska Travsällskapet arbetat tillsammans med en konsultgrupp och ritningar på hur en ny arena kan komma att se ut har tagits fram. Enligt utskicket till medlemmarna förhandlar Skånska Travsällskapets styrelse med en ”stor och seriös intressent som är angelägen att göra affär” och styrelsens förslag är att höstmötet ska ge klartecken för att slutföra affären. Den nya anläggningen planeras rymma både trav och galopp samt ha plats även för andra hästevent.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »