Succé för Guarato i Prix de Bretagne – trots strykningen av Bold Eagle

| 2017-11-20 09:26

Det blev succé för Sébastien Guarato i Prix de Bretagne – trots att Bold Eagle inte kom till start.
Den franske stjärntränarens hästar var etta och tvåa i det första kvalloppet till Prix d’Amerique.
Vann gjorde favoriten Valko Jenilat före stallkamraten Billie de Montfort.

Den stora snackisen i helgen var att Björn Goop skulle köra Bold Eagle i Prix de Bretagne eftersom ordinarie kusken Franck Nivard gjort sig illa i ryggen efter en olycka på Vincennes i fredags. Men under söndagen kom uppgifter från hästens ägare Pierre Pilarski att Bold Eagle besvärades av en hovböld och efter att Björn Goop värmt hästen lämnade han ett negativt besked till Sébastien Guarato.
- Han kändes inte tillräckligt fräsch, sa Björn Goop enligt Equidia Live och därmed blev Bold Eagle struken till storloppet.

Är klara för Prix d'Amerique
Men trots att den franske superstjärnan inte kom till start blev det ändå en maktdemonstration av tränaren Sébastien Guarato. Hans hästar blev etta och tvåa i det första B-loppet Prix de Bretagne som kördes på Vincennes-banan i Paris under söndagen. Därmed är dessa båda klara för världens tuffaste travlopp nästa år. Valko Jenilat kördes tidigt till ledningen av Eric Raffin och den sista biten utmanade stallkamraten Billie de Montfort invändigt men favoriten försvarade sig till en knapp men säker seger. Vinnartiden för Valko Jenilat blev 1.13,2 över distansen 2700 meter. Förstapriset var 54 000 euro och andraplatsen var värd 30 000 euro. Därmed blev det närmare 900 000 kronor inkört till Sébastien Guaratos stall, och den franske tränaren har därmed tre hästar klara för Prix d’Amerique den sista söndagen i januari nästa år.
Med i Prix de Bretagne var även Day Or Night In och Johan Untersteiner. Det såg bra ut till in på upploppet men krafterna tröt och han tappade den sista biten och blev åtta i mål.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »