V86: Dragster tillbaka som en vinnare

| 2018-01-04 11:25

Frankrikesatsningen blev inte vad man hoppats.
Men tillbaka i Malmö slog Dragster till direkt.
- Han är fantastisk alltså, sa hästen tränare och kusk Roger Malmqvist.

Dragster slog till med seger direkt när han på onsdagen var tillbaka på svensk mark efter en misslyckad Frankrikesejour. Foto av DANIEL LARSSON

Dragster slog till med seger direkt när han på onsdagen var tillbaka på svensk mark efter en misslyckad Frankrikesejour. Foto av DANIEL LARSSON

Dragster har flera gånger visat kapacitet som räcker långt och efter att han inlett fjolårssäsongen med fyra segrar på sju starter valde Roger Malmqvist i augusti att prova hästen i Frankrike. Men den satsningen föll inte ut som man hade hoppats och nu är hästen hemma i Skåne igen.
- Han är fantastisk alltså. För tre dagar sedan stod han på bussen från Frankrike. Han har varit tuff och klarat resor bra förut men jag visste inte riktigt var jag hade honom, även om han var jättefin när jag körde ett lätt jobb med honom i går, sa Roger Malmqvist.
Dragster hade spår fyra bakom startbilen och han visade prov på sin mäktiga startsnabbhet när han enkelt blåste förbi favoriten Amour du Coglais och tog hand om ledningen.
- Han är startsnabb och vill vinna och när jag såg att vi kunde komma förbi favoriten ville jag inte missa den chansen. Ska jag vara lite kritisk hängde han sedan lite för mycket på högertömmen så nu kommer vi att checka upp honom.

Passiv styrning av favoriten
Tyvärr kom inte snacket efter loppet bara att handla om Dragsters fina comeback på svensk mark. Jeppe Juels taktikval bakom storfavoriten Amour du Coglais fick många att höja på ögonbrynen. På den sista bortre långsidan fick nämligen den danske toppkusken chansen att gå ut från ledarens rygg men han valde att sitta kvar, vilket resulterade att han skar mållinjen som fastlåst med en obrukad häst.
- Jag kör för att vinna och chansade. Hade jag gått utvändigt om Dragster i sista sväng tror jag att en tredje häst hade vunnit loppet. Därför valde jag att sitta kvar och det blev fel, förklarade sig Jeppe Juel.

Ridträning räckte gott
Årets första V86-omgång delades mellan Jägersro och Solvalla och på Stockholmsbanan imponerade Divine när hon tog sin tredje raka seger. Via en virvlande spurt från andra par utvändigt fångade hon in ledande Coys Rain som fått bestämma tempot i ledningen.
- Det här ska Kai få äta upp! Vi var oense på vägen hit och han sa att ridning inte var en tillräcklig uppladdning efter att vi var tvungna att stryka henne till senaste loppet. Men hon har känts så stark i ridningen och jag galopperade henne under västernsadel efter lunch i dag och det var uppenbarligen ett bra upplägg, sa mycket glada tränaren Anna Österberg, vars sambo Kai P Jussila inte var det minsta ledsen över att han hade haft fel i diskussionen med sin sambo.
- Den här hästen är en underbar avslutare. Eftersom hon var lite tunt jobbad ville jag inte ladda från start. Vi fick en bra rygg och 600 kvar ville hon lämna ryggen och sticka, men hon fick gå 400 kvar och då kände jag ganska tidigt att vi skulle greja det, sa Jussila.

Jackpot på onsdag
I övriga V86-lopp på Jägersro stod favoriterna pall för trycket. Joakim Lövgrens Batman Godiva (Peter Ingves), Helena Burmans Darling Hornline (Johnny Takter) och Peter Untersteiners Le Vicomte vann samtliga från ledningen.
Även på Solvalla hävdade sig favoriterna bra. Catarina Lundström-tränade Qahar Q.C. tog planenligt sin fjärde raka seger sedan han körts till ledningen av Ulf Ohlsson och Claes Sjöströms Jaguar Hill lotsades först över mållinjen av Örjan Kihlström. Omgångens enda lilla skräll stod Stefan P Pettersson-tränade Yankee Boy för när han vann ett galoppfyllt lopp från ledningen tillsammans med Kim Eriksson.
Eftersom det var jackpot på V86 delade åtta rätt trots favoritparaden ut 2 915 kronor. För sju rätt fick man 23 kronor och då utdelningen för sex rätt understeg 15 kronor läggs den potten (6 139 630 kronor) till nästa veckas åttarättspott.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »