Elitloppet för kort för franske kanonen

| 2018-01-18 09:39

Bird Parker är vinterns häst i Frankrike och tränaren kan tänka sig en tripp till Oslo i sommar.
Korta häcken på Solvalla får däremot vara.

Bird Parker inför en start på hemmabanan Vincennes. Foto: Lars Jakobsson Foto av Kanal 75

Bird Parker inför en start på hemmabanan Vincennes. Foto: Lars Jakobsson Foto av Kanal 75

Nästa helg är det dags för Prix d’Amerique i Paris med svensktoppar som Propulsion och Readly Express i huvudroller tillsammans med titelförsvararen Bold Eagle.
Sjuårige Bird Parker är så här långt vintermeetingets mest framgångsrika häst med segrar i Prix de Belgique och Prix du Bourbonnais.
Philippe Allaire tränar Bird Parker som vann trekilometersloppet Harper Hanovers lopp 2016 på Solvalla. Någon repris blir det inte.
En häst för Elitloppet i maj är det inte heller efter som det går över kort distans.
I stället kan det bli så att Oslo-banan Bjerke drar den franska vinstlotten. Oslo Grand Prix körs andra veckan i juni. Över medeldistans.
Philippe Allaire sade efter söndagens seger att det kan bli tänkbart med en tripp till Oslo.
- Det här är så klart en jättebra nyhet för oss och något vi måste jobba på. Men det är länge till juni och mycket kan hända med hästarnas form, säger Bjerkes chef Arnlioth Heltberg.

Flyg från Frankrike
Bjerke har sedan flera år tillbaka ordnat flyg för utländska gäster från Paris. Ett flyg finns med i planen också i år till Oslo Grand Prix-dagen söndagen 10 juni.
- Det brukar vara plats till 12 hästar någonstans. Vi får inte några franska hästar hit utan det flyget så självfallet siktar vi på det i år också. Det finns ett antal hästar som är intressanta från Frankrike men får vi Bird Parker lär det ju bli nej från någon annan tränare i stället. Vi hoppas att vi får Aubrion du Gers igen som i fjol, om han är bra i år och tränaren Jean Michel Bazire vill, säger Arnlioth Heltberg.

”Elitloppet inte aktuellt”
Bird Parkers tränare Philippe Allaire säger till norska Trav og Galopp-Nytt att loppet i Oslo skulle vara passande.
- Elitloppet är inte aktuellt. Bird Parker är ingen sprinter. Oslo Grand Prix däremot är jag mer sugen på. Han är avelshingst och har hundra bokade ston så flygtransport är en nödvändighet, men 2 100 meter och ett lopp i mitten av juni är saker som påverkar i positiv riktning, säger Philippe Allaire till tgn.no.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »