Inför GS75: Kometen har dragit ner på kuskandet

| 2018-01-19 09:18

2015 var han kometen i travet och prisades på den stora Hästgalan.
Kusktalangen satsar mer på träningsbiten numera.
Vad kan Per Nilsson uträtta med sina fyra uppsittningar inom GS75-spelet på söndag?

Årets komet i Svensk travsport 2015. Per Nilsson kör fyra hästar i GS75 på söndag. Foto: Thomas Blomqvist Foto av Kanal 75

Årets komet i Svensk travsport 2015. Per Nilsson kör fyra hästar i GS75 på söndag. Foto: Thomas Blomqvist Foto av Kanal 75

Per Nilsson hade ett toppår 2015 med 37 segrar på 337 starter och syntes en del på V75.
Då 25 år och korad till Årets komet i Svensk travsport.
Nu ett par år äldre och med ny arbetsgivare och delvis nytt fokus. Som anställd i framgångsrike amatören Berne Gustafssons stall kommer träningsbiten i första hand. Förr gick det mycket ut på att, som han säger, ”jaga segrar”.
- Förut körde jag fler lopp och satsade på den biten. Inte för att jag inte får chanser i dag också men det har blivit lite mera fokus på hästarna i stallet och det flyter på bra tillsammans med Berne tycker jag.
Grand Slam 75 är det nya spelet på söndagarna sedan mars i fjol. I veckan står Färjestadstravet för värdskapet. Hemmabana för Berne Gustafsson och hans försteman Per Nilsson.
I fjol blev man segerrikaste amatörstall på banan. På söndag har man en häst till start på Grand Slam 75 vilket öppnar för Nilsson att gästkuska lite.
- Det är nog vår egen 9 Enjoy Avenue (GS75-7) som är bästa chansen. Ingen toppchans men han ska räknas i alla fall, säger han.
Nioårige valacken Enjoy Avenue är inte någon av de bättre hästarna i stallet men Per Nilsson gillar honom.
- Jag trivs med hästen och har vunnit sju lopp med honom. Det handlar om en gedigen häst som gör sitt varje gång. Han har haft en liten downperiod men var lite mera positiv i den senaste starten i alla fall och det kan vara dags för en seger.
Han var tvåa på hemmabanan i den senaste starten. Berätta.
- Han öppnar alltid dåligt och hamnade långt bak från början. Sandra Eriksson vann med någon där (Antonio America) som drog iväg i mitten av loppet.  Enjoy Avenue orkade inte riktigt fånga in den men avslutade riktigt bra.
Vad säger du om söndagens start?
- Det är ungefär samma hästar som han brukar möta. Så blir det lite körning från start brukar han vara gynnad av det och kan komma bra till slut. Jag tror inte att han är helt borta. Nionde är väl rätt bra ändå. Då är vi i andraspår och behöver inte leta position så mycket.
Är det någon av dina tre övriga uppsittningar som ska streckas tycker du?
- Jonas Hallstenssons 5 Thebigbangtheory (GS75-5) har varit borta och kanske behöver loppet men ska kanske med på en garderad kupong ändå. Han gjorde ett par bra lopp på Solvalla i fjol bland annat och är inte alls någon dålig häst. Det blir första gången jag kör den. Kanske skräll, jag vet inte.
Kissmeonceagain (GS75-4) körde du tre gånger på raken i slutet av fjolåret och vann med henne i början av november från ett liknande läge som söndagens.
- Det är den och Thebigbangtheory som kan skrälla. Kissme ska kanske med om man streckar på lite. Det här är en som har problem att hänga med i början men avslutar alltid bra om det varit lite tempo. Det måste dock köras lite från start för att hon ska komma in i matchen.
Vad tror du om 2018 för Team Berne med 16 hästar på listan?
- Vi har några fina hästar. Wellino Avenue fick ju en liten skada på ett gaffelband men är på gång och ska förhoppningsvis börja synas på V75 igen. Han kommer tillbaka till våren när banorna blir bra. En annan hann med att göra tre starter som treåring och vann två av dem. Global Unesco heter han. Jag är rätt säker på att det kommer att bli en fin häst.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »