V75: Uträknade Piraten värst igen

| 2018-01-22 10:34

Trött och gammal?
Inte då.
On Track Piraten brukar normalt rada segrar och spikas på var och vartannat V75-system.
När husse Hans R Strömberg satte sig i vagnen igen för att testa hästen slutade det med en överraskande seger på lördagen i gulddivisionen på Rommetravet.

 

 

On Track Piraten tog sin 25:e seger i travets elitserie V75. Foto: Micke Gustafsson Foto av MICKE GUSTAFSSON

On Track Piraten tog sin 25:e seger i travets elitserie V75. Foto: Micke Gustafsson Foto av MICKE GUSTAFSSON

Det var nästan hemmaplan för Rättvikshästen On Track Piraten på lördagen.
Efter sommarens äventyr och femteplatsen i VM-loppet i New York har tioårigen haft problem att hävda sig i loppen på det sätt som han brukar.
Mellan oktober 2016 och mars 2017 tog On Track Piraten åtta raka segrar i gulddivisionen. Inför lördagen hade det gått tolv lopp utan seger och det kändes som att hästen var på väg ut i travets periferi.
Hans R Strömberg ville testa hästen och satte sig upp i lopp för första gången på ett och ett halvt år och gjorde rent hus med stjärnan.
On Track Piraten gillar vintern och tioåringen var överlägsen den här gången sedan storfavoriten Anna Mix kommit bort i spåren.
- När jag vred ut honom 600 kvar kände jag att han hade kunnat svepa dem innan svängen nästan. Så att det…var en ruggig känsla, sa en nöjd Strömberg efter hästens 25:e seger i travets elitserie.
Efter en riktig dunkare från tredjeparet utvändigt var det ren och skär defilering upploppet ner.
- Jag har trott på att få tillbaka honom hela tiden och han bevisar ju i dag att han duger än.
Han trivs jättebra på vintern, så är det bara, sa Hans R Strömberg.
En segermaskin endast spelad på sju procent av kupongerna!

Westerholm dagens man
Lördagen var annars en stor dag för hemmatränaren Nicklas Westerholm. 26-åringen hade ett fenomenalt debutår som proffstränare och jobbade ihop både tränar- och kuskchampionet på Rommetravet 2017.
Skicklig med djuren är han och många av de lite äldre hästarna han fått in i träning har utvecklats ytterligare i hans händer.
Nu blev det två segrar med egentränat – mycket imponerade sådana – med Nakoda Goj i silverdivisionen och It’s Showtime Zaz i klass II. Inget gavs gratis precis i respektive lopp och båda hästarna svarade för starka prestationer utan vara bottnade.
- En dubbel på V75 har jag aldrig tagit förut, så det här var kul.
Nicklas Westerholm är en av fyra nominerade till titeln Årets Komet.
- Jag tror att farsan fick det priset ungefär vid samma tidpunkt så jag hoppas att jag inte ska vara sämre, sa Westerholm, syftande på pappan Robert Bergh.
Westerholm som även var nära storfavoriten i mål i bronsdivisionen där han bokförde sig för en andraplats med sin Persos Smokie

”Vilken j-la häst”
Southwind Feji vann 13 av 15 lopp i fjol och var med det den segerrikaste travaren i Sverige.
I stoloppet satte hon konkurrenterna på plats ännu en gång och kusken Mikael J Andersson var mäkta imponerad.
Storfavoriten fick svar efter 600 meter då alla trodde att hon skulle bli släppt till ledningen. Kaj Widell bakom Västerbo RealWorld ville annat men där blev det rejält trötta ben till slut.
Från positionen utvändigt ledaren tryckte Mikael J Andersson till 700 meter från mål igen, och övertog ledningen. Det femåriga stoet bara försvann ifrån fältet. Smäcker uppsyn.
- Jag trodde inte mina ögon när Kaj satt och svarade men nu fick de se allihop vilken jävla häst det är. Jag sa till ägarna i förra veckan att det här nog är det värsta jag kört. I dag är det väl bara On Track Piraten som kunnat hänga med henne, sa segerkusken.

Divine fortsätter vinna
Lite oansenlig från sidan sett. Sexåriga stoet Divine har inställningen som sitt bästa vapen och kan verkligen flytta på sig över ett upplopp.
Nu tog hon fjärde raka segern varav den första i V75 (klass II) för Eskilstuna-duon Anna Österberg och Kai P Jussila som tog över träningen under fjolåret.
Tempot var lågt och Erik Adielsson satt i femte utvändigt med stoet som avslutade mycket rappt till knapp seger över Rommetravets upplopp.

Kortspeed i kalla
I kallblodsloppet var det skrivet så att ston hade fördel och kunde stå med 20 meters försprång mot hingstarna och valackerna.
Det tackade amatören Lars-Erik Karlsson för med sin Alfie. Det åttaåriga stoet var bland annat trea i SM under fjolåret bakom Månprinsen A.M. och tjänade en halv miljon kronor under sin bästa säsong hittills.
Nu fick Alfie en V75-seger i årets andra start efter ett lopp i ledarryggen och lucka 175 meter från mål. En trettonprocentare på V75.
Knappe favoriten Solör Stegg galopperade bort sig. Tvåa och nära i mål överraskningen Mino (under en procent på strecken) och trea Mofaksan som stretade emot bra i ledningen.

Miljoner till nästa lördag
Ett sprinterlopp för bronsdivisionen avslutade omgången där storfavoriten National Prince klev undan på ett bra sätt från ledningen för Erik Adielsson. Svante Båth tränar hästen och dagens största favorit spelad på 58 procent på V75.
På V75 landade sjurättsutdelningen på 2 090 kronor. Sex rätt gav 22 kronor medan det blev jackpot på fem rätt och 20,1 extra miljoner rullar vidare till Kalmar V75 på lördag.
Svårt på Top 7 och rollerpott till nästa lördag, 834 005 kronor rullar vidare

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »