Inför V75 (lördag): Håkan K hoppas på plåster på såren

| 2018-02-23 09:02

Tre frakturer i fotleden, operation och gips i åtta veckor blev det för Håkan K Persson efter olyckan förra veckan när han fick en häst över sig.
Nu hoppas Håkan att Just Wait And See ska ge honom plåster på såren med en V75-seger.
- Löper han upp till sin fulla kapacitet tror jag att han gör ett riktigt bra lopp, säger Persson.

Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Det var på tisdagen förra veckan som Håkan skadade sig i samband med att han skulle leda in en unghäst från hagen vid stallet i Falkenberg. Han fick hästen över sig och vred benet så illa att det blev tre frakturer.
- Jag tror att jag fick hästen över mig och han tryckte ner mig så att jag ramlade och vred benet. Det gjorde fruktansvärt ont och eftersom jag var ganska långt från stallet skrek jag enormt så att någon skulle höra mig. Det tog lite tid innan någon hörde mig och ambulansen kom, säger Håkan K Persson.
Hur mår du nu en dryg vecka senare?
- Det är sådär. Jag har fortfarande ont men får morfintabletter så det fungerar hanterligt. Men det blir inga långpromenader direkt utan jag håller mig hemma. Det blir ju segt eftersom man är van att hålla igång hela dagarna men nu är man så pass handikappad och jag har heller ingen energi till att vara ute.
- Jag opererades förra onsdagen och kom hem på fredagen. Sedan har jag redan varit inne och gipsat om benet för det var lite snett. Jag ska även byta gips en gång till nästa vecka och får ha gipset totalt i åtta veckor, så det är sju kvar nu.
- Det är annars bra prognos på skadorna och det kommer att bli bra. Det är tre frakturer i fotleden och på två ställen har man skruvat ihop dem och den tredje ska självläkas.
Så då har du inte heller varit i stallet någonting?
- Nej, jag tar mig ingenstans. Jag längtar efter att börja ta mig ut men jag har ändå bra koll på det. Min bror Stefan har varit här och kört lite och han ska vara här en dag i veckan framöver och köra snabbjobb.

”Såg jättefin ut – full spänst över mål”
Samma kväll som olyckan inträffade fick Håkan K Persson se sin häst Just Wait And See vinna på V86. Hästen har gjort tre starter i Håkans regi och det var första segern senast.
- Hästen såg jättefin ut och det var full spänst över mål. Jag var jättenöjd och han hade inte startat sedan i mitten av oktober. Han opererades i halsen efter tredjeplatsen i oktober och då gjorde han även där ett bra lopp på Jägersro men lät ur halsen och tävlade inte på sin fulla kapacitet. Även i första starten för mig lät han också ur halsen och då var han sjuk.
- Så det var verkligen roligt att se att operationen hade slagit väl ut senast, menar Håkan.

”Kan absolut vinna”
I lördagens V75-omgång på Solvalla startar Just Wait And See i den andra avdelningen och körs av Erik Adielsson. Han har springspår på 20 meters tillägg och är andrahandsfavorit.
- Just Wait And See (V75-2) har ett intressant läge och Erik är känd för att pricka bra från springspår. Jag hoppas att det blir en bra start och att han hittar ner någonstans. Hästen har tydligen varit spänd i voltstart i sin tidigare regi men senast hade han spår två och då såg han stabil ut.
- Det är positiva rapporter från stallet och han har gått två jobb i veckan, ett i måndags och i dag (torsdag) och tydligen sett jättefin ut. Löper han upp till sin fulla kapacitet tror jag att han är långt framme. Även om han funkade bra senast så vill man ju ändå se att hästen gör ett par bra lopp till efter operationen.
Men du är inne på att hästen kan vinna med rätt resa?
- Det tror jag absolut att han kan göra. Jag har så pass höga tankar om den här hästen.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Han kommer att gå med broddar bak och det har han inte gjort hos mig. Men han vann V75 som treåring på isbana så det ska inte vara några problem.
- Det skulle vara kul om hästarna fungerar när man själv inte fungerar. Man påverkas mycket av hur hästarna springer, säger Håkan K Persson som har 23 hästar i träning.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »