Inför V75/jackpot: Björn Goop i flera huvudroller

| 2018-03-16 09:28

Björn Goop har stora chanser att bli dagens man på lördag då V75 avgörs i norska Momarken.
Världskusken kör tre hästar från det egna stallet och i dagens huvudlöpning Steinlagers minneslopp ger Timo Nurmos honom förtroendet bakom Sir Ratzeputz.

Björn Goop kommer att vara påpassad av både press och spelare på lördag. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Björn Goop kommer att vara påpassad av både press och spelare på lördag. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Efter tävlingar i franska Caen på fredagen börjar Björn Goop leta sig till Momarken för lördagens V75-tävlingar. Unionskampen är den svensk-norska travdagen som körts sedan 2008.
I år kryddas anrättningen med en jackpot där en ensam vinnare med sju rätt kan kamma hem 45 miljoner kronor.
Björn Goop deltar med tre egentränade hästar i omgången. Heartbreaker V.S. i V75-1 och Farouk B.R. i V75-5 blir spelfavoriter och stallmannen Anton Sverre har svårt att skilja dem åt chansmässigt.
Femårige hingsten Farouk B.R. var tapper vid spetssegern för Sandra Eriksson i loppet V75 Lärlingschampion på Solvalla för några veckor sedan och har chans på ledningen igen.
- Ja, hästen svarade för en ruskigt bra insats senast och jag trodde inte att han skulle stå in i mål efter den öppningen. Faktiskt så hade hästen även lite krafter kvar också, säger Anton Sverre.
Håller formen i sig?
- Han känns fortsatt fin i träningen och visade senast att han är snabb från start. Det ser ut som en bra chans även om jag har lite dålig koll på motståndet.
Favoritspelad blir också Heartbreaker V.S. i den inledande silverdivisonen (V75-1) som gav favoriten Master Crowe en match i den senaste starten. Vad säger ni om den hästen?
- Heartbreaker V.S. svarade för en mycket stark insats då. Han är säkert lika bra igen och han är bra för klassen. Han kan vara lite osäker från start och i hans fall gör spåret inte så mycket. Han ska räknas med segerchans och vi ändrar inget, säger Anton Sverre i stall Goop.
V75-2 är ett stolopp där ni ställer upp med Dizzy Broad. Hon ställs med 20 meters tillägg i loppet.
- Hon håller en stabil form. Nu möter hon bara ston vilket är ett plus och får hon bara ett rygglopp på sin väg fram kan hon säkert sluta ganska långt framme igen. Vad jag vet är det inga ändringar på gång.

”Hästen är i kanonform"
Dagens huvudlöpning är Steinlagers minneslopp (V75-6) och gulddivisionen där Timo Nurmos överlåter en Sir Ratzeputz i toppform till Björn Goop.
Sir Ratzeputz blir storfavorit i loppet och Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall säger så här om chanserna:
- Hästen är i kanonform och han tränar bra. Det finns inte så mycket att säga utan att han ska ha en bra chans om det löser sig. Momarkens upplopp kommer att gynna honom. Han tävlar med samma utrustning och balans som senast, säger Andreas Lövdal.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »