Viklund hoppas på snabb comeback efter olycka

| 2018-03-23 09:38

Travkuskarna Malin Viklund och Öivind Wangild var inblandade i en olycka på Bergsåker på onsdagskvällen.
Viklund tvingades avstå sina styrningar efter att ha ådragit sig en lättare hjärnskakning.

Malin Viklund. Foto av Foto: Mikael Wikner, Kanal 75

Malin Viklund. Foto av Foto: Mikael Wikner, Kanal 75

Det var i samband med provstarterna inför kvällens tredje lopp som hästarna Uncertain When och Space Cadet kolliderade och tappade sina kuskar.
- Det kändes som maximal otur, men som tur var verkar det som om både jag och Öyvind samt hästarna klarat sig efter omständigheterna bra. Jag har pratat med Öyvind och han var lite mörbultad, men tyckte att det ändå gått bra, berättar Malin Viklund för Travronden dagen efter olyckan.
Läkare på plats konstaterade att Viklund drabbats av en lättare hjärnskakning och hon fick avstå sina styrningar under kvällen.
– Jag fick en rejäl smäll i bakhuvudet och kände mig lite snurrig och mörbultad efteråt. Jag hade liksom inte helt koll på läget och det var inte aktuellt att köra några lopp, säger Viklund till Travronden och hoppas på snar comeback:
- Men jag har inte mått illa, utan det känns rätt skapligt i dag. Jag hoppas kunna köra i morgon på Umåker i morgon.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »