Travkompaniet satsar vidare på svensk travsport

| 2014-03-14 11:37
Travkompaniet fortsätter sin stora satsning på svensk travsport.
Även i år har vi investerat i framtiden, det vill säga köpt nya toppstammade unghästar. Hur många de är och vilka de är håller vi lite på tills vidare.
En ny kull Travkompanihästar är på väg in i stallet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
En ny kull Travkompanihästar är på väg in i stallet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Vintermeetinget på Vincennes har visat att svenska travhästar håller även där travsporten kanske är som allra tuffast. Det visade inte minst vår superhäst Maharajahs seger i fransk travsports gyllene kronjuvel, Prix D´Amerique.
Därför känns vår fortsatta satsning på svensk travsport kanske ännu bättre i en tid då vår kära travsport för övrigt kämpar med vikande omsättningar och publiktapp.

Nya toppstammade unghästar

Med stor glädje och stolthet kan vi nu meddela alla andelsägare i Travkompaniet stall att vi fortsätter vår satsning i nya toppstammade unghästar. Sedan 2006 har vårt stall varit bland de framgångsrikaste i vårt land och det ska vi skapa förutsättningar för att fortsätta med.
En förutsättning för det är att hela tiden se framåt, driva stallet på ett professionellt sätt för att hela tiden kunna köpa nya unghästar.

Vilka hästar det är och hur många den här kullen innehåller, kommer vi dock inte att avslöja än.

En av förra årets investeringar, Stronghold som imponerade i kvalloppet i onsdag. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

En av förra årets investeringar, Stronghold som imponerade i kvalloppet i onsdag. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Stort ansvar

Vi som driver Travkompaniets stall har ett stort ansvar att se till att stallet fortsätter stå på en trygg grund och att ekonomin hela tiden går ihop. Visst har vi haft helt fantastiska fina framgångar men, i vår bransch kan det vända när man minst anar, vilket det kan göra blixtsnabbt.
Vår största tillgång är våra hästar, levande djur som kan, och råkar ut för skador och sjukdomar.
En liten, liten elak bacill kan rasera ett helt år om oturen är framme.

Hästar in, hästar ut

Inköpen av nya unghästar betyder att vi också måste göra plats i stallet vilket i sin tur betyder att vi dessvärre måste sälja hästar.
Det här är alltid ett tufft beslut då vi är många som verkligen tycker om våra hästar och kanske är just den hästen vi valt att sälja, din eller min favorithäst.
Första hästen ut från vårt stallet är Nantucket som varit med i vårt stall sedan han var två år. Han kommer att säljas på ASVT´s internetauktion tisdagen den 25 mars, mer information om det in separat artikel.
 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »