Inför V75: Tequila till påskbuffén

| 2014-04-19 12:17
Tequila Palema är ett sto med bra känsla för var mållinjen ligger och hon har vunnit tre av årets sex starter.
Nu testar femåringen V75 och hon gör det med två raka Solvalla-segrar i ryggen.
- Det här är definitivt hennes elddop inom travkarriären så här långt, säger Claes Sjöström.
Tequila Palema och Claes Sjöström startar på V75 med två raka segrar i ryggen.                    	            	        	                   		                             Foto av Martin Langels/ALN
Tequila Palema och Claes Sjöström startar på V75 med två raka segrar i ryggen. Foto av Martin Langels/ALN
Solvallatränaren Claes Sjöström driver en stabil tränarrörelse med en segerprocent på exakt 13 de senaste tre åren. 2014 har börjat på samma sätt och när vi snart kan sammanfatta det första kvartalet är årets segerprocent just 13.
En häst i stallet som definitivt höjer det snittet är 2 Tequila Palema (V75-7) som har vunnit 21 procent av sina lopp i karriären och 50 procent av sina starter i år.
Med två raka segrar hemma på Solvalla och ett bra startspår nämns hon med respekt inför söndags V75-tävlingar på Rommetravet.
- Det här är definitivt hennes elddop inom travkarriären så här långt. Det är det absolut hårdaste motståndet hon har ställts mot någon gång. Men samtidigt tycker jag också att hon har bästa formen hon haft sedan hon började starta, säger Claes Sjöström.

Lång distans ett plus
Namnet antyder att stoet är starkt och det intygar tränaren.
- Lång distans nu är ett klart plus för hästen tycker jag. Hon är fortfarande mer stark än snabb så att säga. Läget blev kanske till och med det bästa tänkbara med tanke på att hon inte är så väldans snabb ut.
Hur läser du loppet?
- Det gäller bara att komma så långt fram som möjligt från start. Kanske tredje, fjärde utvändigt är rimligt att tro skulle jag kunna tänka mig. Och sedan hoppas vi på bra tempo hela vägen. Ett överpacat lopp skulle definitivt gynna oss, säger Claes Sjöström.
Gör du några balansändringar?
- Nej, det blir troligtvis likadant som på slutet. Hon har fungerat väldigt bra med skor runt om och helstängt huvudlag.
Hur tycker du att spelarna ska resonera?
- Ett kul outsiderstreck skulle jag kunna se henne som. Det är ett par hästar i loppet som har bevisat mer kapacitet så här långt.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »