Panne De Moteur i Dartster F´s lopp

| 2014-04-23 11:22
Panne De Moteur fortsätter i kväll Solvallamatchningen mot att pricka absoluta toppformen om en månad. Nu är det Dartster F´s lopp som gäller.
Panne De Moteur från spår ett i kväll. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Panne De Moteur från spår ett i kväll. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

I kväll hyllar Solvalla ännu en gammal hjälte genom att köra ett lopp till hans ära, Dartster F. Han var en mörk elegant hingst som tävlade i början av 80-talet då han vann 40 segrar på 79 starter och tjänade lite mer än två miljoner för sin tränare Olle Hedin. 1982 var duon ytterst nära att vinna Elitloppet men den franske undantagshästen Ideal Du Gazeau blev för svår.

 

Ingen häst i världen tar en längd 

Panne De Moteur som utseendemässigt inte är helt olik Dartster F, skall i kväll göra vad han kan för att vinna den gamle Solvallahjältens lopp.
Så här säger Stefan inför kvällens lopp;

 - Panne de Moteur var lika snabb i fjol som han är nu men jag tycker att han har blivit starkare i år. Jag vet att det inte var det tuffaste motstånd han ställdes mot senast men på det sätt han gick 10,6 i dödens kan man inte vara annat än imponerad av. Han hade sedan 72 i puls efter loppet och den siffran ljuger inte och som jag upplever var det en sekund kvar i tömmarna på honom. 
"Panne" har också sett fin ut efter det och han gick ett lugnt rakbanejobb i torsdags och såg superfin ut. Med två banjobb och två lopp i sig efter vinterträningen så borde han ha gått framåt och blivit ännu lite vassare. Dagens lopp ser spännande ut och det ser ut som en lämplig uppgift för honom. I mina ögon så finns det ingen häst i världen som tar en längd på honom från start. Sedan kan allt hända som att han snubblar till bakom vingen eller liknande men normalt så tar han hand om ledningen.
Sedan tror jag dock att det inte kommer att blir någon promenad i parken eftersom min feeling är att Reven d'Amour kommer att köras offensivt. Det blir säkert ett första varv på runt 11 men det gör inget och det är bara bra om det blir lite körning i loppet.
Det är klart att jag tror på en bra chans för "Panne" i kväll, avslutar Stefan.

Travkompaniets officiella ägarrepresentant

Den andelsägare som dragit lotten att få vara Panne De Moteurs officiella ägarrepresentanter i vinnarcirkeln om han skulle vinna är; Roger Jacobsson
Vi önskar ett stort lycka till!

Välkomna till Solvalla, vi ses!

Här hittar ni program till tävlingarna. 

 

Startlista; 

Solvalla onsdag 23 april
Lopp 3
(V86-6, V65-1)     
Dartster F:s Lopp  
1:A PRIS 100 000 kronor 1640 meter  Autostart 
  
1 PANNE DE MOTEUR h 6 Kihlström Örjan (Hul St)  
2 HARALDINHO v 7 Melander Marcus M (Lun Ca)  
3 REVEN D'AMOUR h 9 Goop Björn (Lar FB)  
4 KAKA A.T.* (AT) h 7 Jansson Torbjörn (Joh SH)  
5 INCREASED WORKLOAD h 5 Melander Stefan  
6 UP DATE HOSS* (FI) h 8 Adielsson Erik (Joh SH)  
7 MISS SUE V. (US) s 6 Untersteiner Johan (Red Da)a  
8 FRICTION h 7 Takter Johnny (Mel St)STRUKEN
9 DISCO A.E. h 6 Lennartsson Per (Mel St)  
10 BEER SUMMIT (US) h 5 Kontio Jorma (Sal Pe)

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »