V86: Solvallakungen mot Elitloppet

| 2014-04-23 22:37
Ett steg närmare Elitloppet.
Panne de Moteur fick en enkel väg till årets tredje raka seger.
- Jag tror att han skulle vara riktigt bra om vi kan få en inbjudan, kommenterade tränare Stefan Hultman.
Jämfört med urblåsaren på 1.10,6 utvändigt om ledaren för två veckor sedan blev Panne de Moteurs tredje avstamp mot Elitloppet en ren motionstur.
Örjan Kihlström körde bara för fullt en gång under loppet - de första 100 meterna.
Eller tydligen inte ens då.
- Han är väldigt snabb, jag behövde inte alls ladda så hårt från början utan körde lite lagom, sade Kihlström sedan sexåringen närmast suttit klistrad i startbilsvingen.
Sedan värsta konkurrenten Reven d’Amour galopperat och klockan första halvvarvet visat på i sammanhanget stillsamma 1.11,9 var den enda frågan om hur stor segermarginalen skulle bli. Här valde häst och kusk nästan demonstrativt att släppa upp de närmast jagande till en halv längd.
- Han gör bara precis det man begär av honom. Skulle man fråga om han ville stanna och fika efter 500 meter skulle han nog tycka att det var helt okej också.
- Han springer och halvleker när man inte skärper till honom och det behövde jag inte göra i dag. Förra loppet sa väl mer om formen, i dag blev det ganska intetsägande, men han kändes fräsch och fin i alla fall, fortsatte Kihlström medan Stefan Hultman fyllde i:
- Hästen känns så bra som han kan göra, så ska vi slipa in det där lilla extra sedan, vi har en månad på oss.

Kvalitéer för elitloppsvinst
Givetvis är det bara en tidsfråga innan hästen som vid denna tidpunkt framstår som det största hemmahoppet i Elitloppet 2014 får sin biljett och chans på ett sällsynt hattrick.
Panne de Moteur har varit Solvallas galjonsfigur de senaste säsongerna med tolv segrar på hemmaplan sedan 2012, inklusive Fyraåringseliten och Jubileumspokalen.
- Vi hoppas att han ska kunna vara konkurrensduglig, men att säga en månad innan vem som ska vinna Elitloppet tycker jag är omöjligt. Vi hoppas att han ska vara med och tampas i alla fall, var Örjan Kihlströms svar på frågan huruvida Panne de Moteur har de kvalitéer som krävs för att gå segrande ur striden sista söndagen i maj.
Stefan Hultmans replik var betydligt rappare:
- Yes.

”Underbar inställning”
Kihlström hade dessförinnan lotsat Reijo Liljendahls Tricky Track till seger efter en resa utvändigt om ledaren och på samma sätt inledde kvällens nordlige segerherre vars Ariel Boko krigade ner ledande Drillbit Ås.
- Man beundrar henne så otroligt, hon har sådan underbar inställning till sitt jobb att jag finner inga ord. Jag blir lite tagen faktiskt, kommenterade Per Linderoth som följde upp med att bomba hem nästa Bergsåkerslopp med första gången barfotaspringande Bartender In som enkelt stod hem trots snabba 1.12,8 första rundan.
Spetstriumfer noterades även för Trottningen, Kalle och Britt Palema även om den senare fick jobba halva loppet i andraspår innan hon kom först.
Att V86-utdelningen ändå orkade upp i 35 060 kronor kan vinnarna i första hand tacka Amiral d’Inverne och Kenth Åkerlund för efter en helgjuten prestation först i andraspår.

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »