Solvalla 30/4

| 2014-04-24 11:25
Stall Stefan Hultman har två hästar till start kommande onsdag på Solvalla, Rugiada dei Rex och Ruhuna Tea. Båda hästarna startar i Solvallaseriens försök som körs som en öppen avdelning och en för enbart ston.
Ruhuna Tea ståtar med tre raka segrar i resultatraden inför onsdagens start.
Ruhuna Tea ståtar med tre raka segrar i resultatraden inför onsdagens start.

 - Ruhuna Tea (V86-2/lopp 1) var fantastiskt fin senast då han vann på 11,5, berömmer Stefan.

 

 - Han gjorde detta ute i spåren och det var verkligen en imponerande avslutning han kom med. Han har gått två lätta jobb efter det och allt ser fortsatt fint ut med honom. Han har verkligen utvecklats fint under en period och han går en spännande tid till mötes. Tanken är att han efter denna start ska gå ut i Kungapokalskvalen.

 

 - Han möter flera riktigt fina hästar och har fått ett lurigt utgångsläge men han ska ses med chans även denna gång. Vi hoppas att det inte strular från bakspåret. Han kommer som senast tävla barfota runt om och med jänkarvagn, avslutar Stefan.

Rugiada dei Rex löper jämnt och säkert men drog Svarte-Petter i spårlottningen den här gången.

Rugiada dei Rex löper jämnt och säkert men drog Svarte-Petter i spårlottningen den här gången.

 - Rugiada dei Rex (V86-8/lopp 4) var bra även senast även om hon kanske skulle ha varit några placeringar längre fram för man skulle ha varit riktigt nöjd, berättar Stefan.

 

 - Hon går ända in i mål, jag tycker hon tävlar väldigt jämnt och säkert hela tiden. Hon har gått flera offensiva lopp ute i spåren och det kanske är så att hon skulle behöva få det lite mer serverat nu när hon möter allt tuffare motstånd.

 

 - Hon har tagit loppet bra och vi kan räkna med en bra prestation från henne igen, tyvärr så blev ju utgångsläget sämsta tänkbara. Hon kommer som senast tävla barfota runt om och med jänkarvagn. Eventuellt kan det bli ett helstängt huvudlag på henne den här gången men det bestäms på tävlingsdagen, avslutar Stefan.

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »