Årjäng 12/7 Stefan

| 2014-07-07 08:24
Årjäng som är betraktad som en av Sveriges vackraste travbanor står som värd för veckans V75:a och Stall Stefan Hultman har tre hästar till start. 
Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet
Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Diego M.Boko (V75-2) var bra senast och klart bättre än gången innan, berättar Stefan.

 - näst senast blev det körning i loppet och det blev lite ryckigt kört vilket inte passar honom bra. I fredags fick han ett lopp på rulle och han svarade med att avsluta i full fart, det var en bra prestation. Han visade att han har form.

 - Andraspåret klarar han men däremot så känns det som några av motståndarna är för bra. Vi hoppas att han kan få sitt lopp och löser det sig bra så kan han sluta trea, fyra.

 - Det blir inga ändringar utan han kommer att gå med skor och i en vanlig vagn. Han är inget segerbud denna gång.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet
Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Venkatesh (V75-3) var bra senast på Boden då han som nu startade från ett bakspår, berättar Stefan.

 - Han kom då med ett riktigt vass avslutning efter en resa i kön och det gick nog helt enkelt för fort när han slog ihop och galopperade. Han visade i varje fall att han är bra formmässigt nu och han känns också fortsatt fin i träningen i backen.

 - Han är bra inne i loppet och bakspåret tycker jag inte gör så mycket för hans del utan det passar bra. Han möter några tuffa motståndare men är ju själv bra i grunden. Han kommer som näst senast på Solvalla gå barfota runt om och med jänkarvagn. Han såg väldigt fin ut den gången och det flöt fint för honom även om han var lite sämre prestationsmässigt.

 - Det är alltid svårt från bakspår på V75 men en liten outsider är han om det skulle klaffa på vägen.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet
Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Orecchietti (V75-7) var ju jättefin vid segern senast i Halmstad, berömmer Stefan.

 - Han är väldigt effektiv i ledningen men han blev nästan lite väl pigg och löpglad nu. Jag var lite orolig att Solvatos hårdhet och form skulle ge utslag men Orecchietti plockade fram sitt härliga löphuvud, han var väldigt bra.

 - Nu blir det täta starter men vi gick igenom honom i söndags, han såg jättefin ut på alla sätt och vis. Han visade inga som helst reaktioner på loppet och det ska ha fört fram honom ytterligare en del.

 - Nu har han fått ett krångligt utgångsläge och det blev också ett riktigt getingbo han kommer ut i. Från det här läget luktar det trafikproblem och vi får hoppas på lite tur den här gången. Vi hoppas att det blir lite körning och att han kan slinka ner någonstans lämpligt i fältet.

 - Han ska bli lite bättre för varje lopp han får i sig och trots det dåliga utgångsläget är det svårt att räkna bort honom. Han kommer som senast gå med ett helstängt huvudlag, barfota fram och med jänkarvagn, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »