Maharajah har påbörjat marschen

| 2014-07-14 13:02
Maharajah har dragit igång träningen igen. Nu har han påbörjat marschen mot ännu en comeback och förhoppningsvis, sista tangon i Paris!
Maharajah har påbörjat marschen mot Paris. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah har påbörjat marschen mot Paris. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

I början av april fick Maharajah en liten reaktion i sin gamla skada vilket gjorde att han tvingades stå över den tilltänkta starten i Olympiatravet.
Dessbättre var skadan inte värre än att han kunde påbörja avelssäsongen där hans tjänster har haft stort intresse bland stoägarna.
Även om vi i skrivande stund ännu inte har några exakta siffror så har han varit i det närmaste fullbokad i Sverige!

Som en unghäst

Sedan någon månad tillbaka har Maharajah, vid sidan om avelsarbetet, tränat på vattenbandet på Yttersta. Nu har träningen utökats ett steg till, nu har han fått på sig selen igen.
Lisa Skogh, som varit "Marres" följeslagare sedan han precis blev fem år, är den som fått äran att sitta bakom sin ögonsten, något de båda sannerligen uppskattar;

- Ja det är så himla skoj att få köra "Marre" igen! Han tycker det är så roligt och han är som en unghäst att köra, rädd för allt. Stenar han sett tusentals gånger tidigare, är helt plötsligt jätteläskiga så han springer och vinglar, skyggar och ja beter sig som en unghäst. Han är ju lite rund om magen för det blir svettränder utmed sidorna av skalmarna på vagnen för de sitter liksom åt lite, berättar Lisa och skrattar gott åt sin matglade kompis.

Får Maharajah och Örjan dansa sista tangon i Paris i januari? Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Får Maharajah och Örjan dansa sista tangon i Paris i januari? Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Tjejerna på tredje plats

När Stefan får höra vad Lisa berättar blir han nöjd och skrattar han också;

- Ja man kan ju inte tro att Maharajah är nio år! Han springer och skyggar och håller på men han är inte rädd, han bara leker och lattjar. Det är så typiskt "Marre" och när man kör honom så sitter man bara och skrattar. Hästen är så fruktansvärt nöjd med att röra på sig och det här med att träna, ja det är det bästa han vet. För "Marre" så är det träning och tävling som kommer på förstaplats, sedan mat och först på tredje plats kommer tjejerna, säger Stefan och skrattar.

Sista tangon i Paris

Nu har Maharajah ett antal veckor framför sig med träning inför det som vi hoppas skall bli hans sista start i Prix D´Amerique om ett halvår. Loppet som kallas världens tuffaste travlopp, är öppet för hästar som är högst tio år preci så gammal som "Marre" blir vid årsskiftet.
Så här säger Stefan inför kommande vinter;

- Nu får han träna på och så får vi se. Det är ju hela tiden hästen själv som bestämmer och det gäller för mig att vara lyhörd och förnuftig och se hans signaler. Så länge han själv vill träna och tävla så får han göra det, jag är helt övertygad om att han har mycket kvar att hämta på tävlingsbanan. Det skulle ju vara otroligt häftigt att komma till Prix d´Amerique en sista gång med honom, nu jobbar vi på för "sista tangon i Paris", för hans del, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »