Solvalla 1/8

| 2014-07-28 12:53
Solvalla kör vidare med lunchtrav på fredagarna. Denna vecka har Stefan anmält fem hästar till start
Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Song and Dance Man (lopp 3) vann i debuten och jag tycker han gjorde det bra med allt strul som var innan med omstarter, berättar Stefan.

 - Han är orutinerad och försiktigt tagen, han har bara gått ett riktigt banjobb förutom kvalet och debuten. Han kan vara lite bökig i munnen än så länge men det löste sig på ett bra sätt i debuten. Han vann sedan knappt men som jag upplevde det säkert och han har tagit loppet på ett bra sätt.

 - Det är helt klart en häst med framtiden för sig och jag tror han kan bli riktigt bra till nästa år. Utgångsläget är lite lurigt och det är bara hoppas det inte strular. Löser det sig på ett hyggligt sätt ska han ses med segerchans även denna gång.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Diego M.Boko (lopp 6) har kanonform och han har gjort tre riktigt bra lopp på sistone, berättar Stefan.

 - När Emil körde honom för tre starter sedan avslutade han bra och gången efter på V75 så är det frågan om det inte var segern som rök när han hoppade. Senast avslutade han bra i spåren och var bara knappt slagen av vinnaren som trea.

 - Det blir lite täta starter nu men det tror jag inte är något problem, Diego är en hårding. Förutsättningarna är dock svåra nu med tillägg och bakspår. Han har dock så pass bra form att löser det sig på vägen ska han ses som en outsider. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Miss Bajen (lopp 7) kvalade på ett bra sätt för att sedan som det kändes hoppa bort segern i debuten i sista sväng, berättar Stefan.

 - Sedan var det som hon tappade formen en del men nu tränar hon bra och är förbättrad till denna start. Hon har haft svårt att komma med i loppen och därför har det gått ett tag sedan hon startade senast.

 - Sköter hon sig tror jag att hon kan sluta trea, fyra, femma den här gången.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Svart Kronos (lopp 7) är med i samma lopp som Miss Bajen och det är frågan om en skaplig treåring, berättar Stefan.

 - Han har bra styrka i sig men har haft lite problem med tempo och har därför varit i behov av tid. Han har nu tränat 18/1600 inne på Solvalla på ett godkänt sätt.

 - Han är fortfarande lite valpig och osäker av sig. Går han felfritt så ska han kunna vara ett platsbud.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Stronghold (8) är en fin treåring som fortfarande är spänd av sig och han har också galopperat i samtliga tre starter han har gjort, berättar Stefan.

 - Han tränar bra nu och det är också fin kapacitet i honom. Det viktigaste den här gången är att han sköter sig och vi kommer eventuellt att sätta på honom ett helstängt huvudlag. Det hade han på sig när han kvalade och då fungerade han bra.

 - Han är så pass bra i grunden att jag inte blir förvånad om han vinner men samtidigt har han ju visat hur osäker han är. Han behöver vara med och lära sig så och han är fortfarande lite spänd när det kommer till tävling, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »