Solvalla 27/8

| 2014-08-21 12:34
Dags för V86 Xpress igen Solvalla kommande onsdag och Stefan har anmält tre hästar till start.

 - Quality Questioned (lopp 5) var ok senast på Åby då han avancerades fram till dödens, berättar Stefan. 

 - Han kunde sedan inte svara upp en konkurrent till slut som avslutade mycket snabbt en bit ut i banan. Örjan tyckte att han kändes bra och att det var hans bästa lopp så här långt sedan han kom tillbaka efter skada. Han är på rätt väg och det är ju en rejäl häst det här så han kan behöva ytterligare ett par lopp i sig innan formen sitter där på allvar.

 - Han ska ha gått framåt med loppet i sig plus det känns väl ändå lite som han går ner i klass då det nu är frågan om ett amatörlopp. Mats som kör honom den här gången är en duktig kusk så det ska fungera bra.

  - Han kommer att tävla barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn.

 - Queasy (lopp 7) hade stått över en del innan den senaste starten och hade bara gått två riktiga jobb den senaste månaden, berättar Stefan.

 - Han hängde med bra invändigt men det fanns inget sparat i mål. Han bör dock ha gått framåt med den genomköraren i sig. Han är lite hårt inne i loppet men han är jämn och säker. Får han sitt lopp ska hans ses med lite platschans.

 - Han kommer att tävla barfota runt om och med ett helstängt huvudlag.

 - Rugiada dei Rex (lopp 10) fick gå lite väl tidigt i tredjespår senast för att det skulle passa henne, berättar Stefan. 

 - Hon bromsade bort segern hundra meter kvar och det känns som hon började tänka lite för mycket när hon kom först så tidigt. Hon såg och ser fortsatt fin ut men hon behöver få det lite mer serverat för att det ska passa henne.

 - Hon vinner inte så ofta men har så pass bra kapacitet att hon mycket väl kan vinna lopp i sin ordinarie klass. Det blir inga ändringar och det innebär att hon går barfota  runt om igen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »