Inför V86:

Norsk toppchans på Åby

| 2014-08-27 09:00
Tre till start. En toppchans. - Juniata Hanover känns väldigt bra i träningen, hälsar norske tränaren Frode Hamre inför onsdagen V86-tävlingar.
Frode Hamre låter mycket optimistisk med en av sina tre hästar siom startar inom onsdagens V86.  Foto av Lars Jakobsson
Frode Hamre låter mycket optimistisk med en av sina tre hästar siom startar inom onsdagens V86.  Foto av Lars Jakobsson
Frode Hamre kommer från Sandefjord till Åby med tre treåriga USA-importer som startar inom V86-spelet. Först ut är segervana 11 Juniata Hanover (V86-3) som vunnit nio av sina 18 starter. - Det är en jättefin häst som jag tror en hel del på här. Hon var inte som bäst senast men var öm i knäna och hade även lite ont i hovarna då. Nu känns hon mycket bättre och hon har gått ett mycket fint jobb inför den här starten. - Att hon fått bakspår spelar ingen för hon ska ändå gå i ryggar över den här distansen. Hon har hovar att gå barfota fram igen och jag tycker det är min bästa segerchans för kvällen, säger Frode Hamre.

Två chanser i V86-5 I V86-5 har Frode Hamre med två hästar. - 7 Special Envoy (V86-5) är väldigt startsnabb. Men senast blev han för het med en skygglapp på insidan, en så kallad murphy-bländare, och öppnade 1.06-tempo första 500 och 1.10 första 1 000. Nu blir det troligtvis öppet huvudlag och över den här distansen vill vi köra honom i rygg. Det kan även vara aktuellt med norskt huvudlag men det bestämmer vi inte förrän efter värmningen. Han har rätt bra kapacitet om han hushåller med krafterna. - 9 Dribbling (V86-5) var bra näst sist och hade även vunnit senast om han inte haft en halsinfektion. Det är en enkel men fin häst och härifrån smyger vi och hoppas på en plats bland de tre-fyra främsta, säger Frode Hamre.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »