Cool Keeper lattjade med Corky

| 2014-08-30 22:45
Cool Keeper eller Corky var frågan i ett fyraåringslopp på Bergsåker.
Svaret blev Cool Keeper som lekte hem en imponerande seger.
- Han är fantastiskt fin och det var ganska lugnt, sa Leif Witasp.
Cool Keeper övertygade för Leif Witasp när de vann ett fyraåringslopp på Bergsåker och besegrade närmast favoriten Corky. Foto av CLAES KÄRRSTRAND
Cool Keeper övertygade för Leif Witasp när de vann ett fyraåringslopp på Bergsåker och besegrade närmast favoriten Corky. Foto av CLAES KÄRRSTRAND
Två topphästar möttes i V64-inledningen när Bergsåker drog igång helgens tävlingar på fredagskvällen. Stig H Johanssons nya stjärna Corky var klar favorit men hade spår utvändigt om värsta konkurrenten Cool Keeper. Det utnyttjade Leif Witasp som skickade sin startsnabbe fyraåring direkt till ledningen. Erik Adielsson gav snabbt upp spetsstriden och kröp ner i rygg på ledaren. Dryga varvet kvar klev han fram i ”dödens” men redan i utgången av sista sväng började Corky att få problem att hänga med Cool Keeper. Witasp-hästen gled ifrån hur enkelt som helst och vann i övertygande stil på tiden 1.12,8/2140a. Det var tredje raka segern för Cool Keeper som tjänade 100 000 kronor. - Han är fantastiskt fin och har ett huvud som inte många andra har. Han är cool när det behövs och tar i när han ska göra det. Det var ganska lugnt när vi fick ledningen, sa Leif Witasp. - Enda plumparna kom tidigt i våras när han inte var helt fräsch som i Kungapokalen. Men efter det har han varit hur fin som helst. Han går inte bara i ledningen utan även bakifrån. Nu ska vi bevara formen och vara med i Breeders Crown, fortsatte Witasp. Tvåa blev Corky som med nöd och näppe tog andraplatsen före Apollon de Kacy.

Kadett C.D. från spets I kvällens snabblopp vann Kadett C.D. för Robert Bergh efter att ha snuvat David Sisu på täten kort efter start. Den sistnämnde fick aldrig chansen och gick i mål med krafter kvar som fyra. Däremot så höll Lord Rocket starkt från utvändigt om ledaren och var verkligen tapper som tvåa. Kadett C.D. vann säkert efter att ha öppnat 1.11 första 500 metrarna och sedan dämpat farten till 1.13 första varvet. Segertiden blev 1.12,2/1640a.

Michael Carlsson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »