V75: Båth krönte supervecka med miljonseger

| 2014-08-30 22:46
I tisdags kvalade han in fyra hästar till Svenskt Travderby.
På lördagen krönte Svante Båth en supervecka med seger miljonloppet Sundsvall Open Trot.
- Det har varit en vecka som är helt ofattbar. Det är så sjukt. Allting flyter, det spelar liksom ingen roll vad man gör, sa en tagen Bergsåkertränare.
V75 på Bergsåker med Sundsvall Open Trot har utvecklats till Norrlands största publikfest och i år fick de 15 731 på plats jubla extra högt när det blev hemmaseger i storloppet. Kusken Erik Adielsson hittade fritt från tredje invändigt med Quid Pro Quo och fullbordade därmed en sagolik vecka för Bergsåkertränaren Svante Båth. - Det är en riktig dröm. Men vi har jobbat hårt för det här. Hästägarna, personalen och kusken, alla är viktiga, sa Svante Båth. Femårige Quid Pro Quo gjorde sin första stora dust med den äldre eliten senast i Åby Stora Pris och fick gå tre heat med resultaten 1-2-2. - Han fick gå tufft då och Erik sa i dag före loppet att: ”Vi ska inte utnyttja en kompis”. Och det var ett uttryck jag gillade. Därför blev det varken barfota eller helstängt huvudlag i dag, sa Svante Båth.
Ingen racerbalans Men skor på fötterna och halvstängt huvudlag valde Erik Adielsson en defensiv taktik från start och hamnade i tredje invändigt från innerspåret bakom startbilen. En taktik som visade sig bli ett vinstdrag. När ledaren Ed You och utvändige Juliano Rags tröttnade i det hårda tempo kom luckan som på beställning in mot upploppet och Erik Adielsson och Quid Pro Quo var inte sena att ta chansen. Segern blev till slut säker före Oasis Bi och Canaka B.F. som båda spurtade vasst från kön. Segertiden blev 1.11,2 över distansen 2 140 meter, autostart.
En miljon i förstapris Förstapriset i Sundsvall Open Trot är en miljon kronor och Quid Pro Quo har därmed tjänat drygt 6,3 miljoner kronor i karriären. Triumfen i hemmabanans största lopp krönte samtidigt en supervecka för Svante Båth som i tisdags lyckades med bedriften av få med fyra av fyra hästar till finalen av Svenskt Travderby och dessutom ett sto till finalen av Derbystoet. - Det har varit en vecka som är helt ofattbar. Det är så sjukt. Allting flyter, det spelar liksom ingen roll vad man gör.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »