Översvämning på V75-banan

| 2014-09-01 23:24
En halv meter vatten i datahallen och tv-studion.
Jägersro har drabbats av stora översvämningar efter helgens oväder i Malmö.
- Vi jobbar intensivt för att pumpa bort allt vatten, säger Lars Andersson, ansvarig för intern-tv på Jägersro.
Datorhallen och tv-studion på Jägersro blev vattenfylld efter helgens skyfall över Malmö.                                                                                            Foto av Kanal 75
Datorhallen och tv-studion på Jägersro blev vattenfylld efter helgens skyfall över Malmö.                                                                                            Foto av Kanal 75
Helgens skyfall över Malmö har inneburit stora översvämningar runt om i staden. Även travbanan Jägersro har drabbats och bland annat har tv-studion och datahallen varit översvämmad med ett vattendjup på upp till en halv meters djup. På måndagsförmiddagen arbetade man intensivt för att länspumpa bort det sista vattnet. - Just nu är det väl fem centimeter vatten kvar. Alla kablar har varit under vatten men vår utrusning står en halv meter upp och vattnet har precis gått upp i höjd med den, säger Lars Andersson, ansvarig för intern-tv på Jägersro. - Just nu är läget väldigt oklart och vi vet inte om vi har några skador. Vi måste få bort allt vatten och sedan även låta allt torka innan vi vågar testa att slå på strömmen, säger Lars Andersson.

Sekretariatet översvämmat

Även sekretariatet var översvämmat när Jägersros personal på söndagen kom för att jobba med V75-programmet. - När vi kom till sekretariatet och öppnade så forsade det vatten och man blev lätt nervös. Men allt fungerade, datorer och så. Vi lyckades göra programmet, berättar Rickard Olsson. Den här veckan är årets viktigaste travvecka på Jägersro med tävlingar fyra dagar: tisdag, fredag, lördag och söndag. Det är V75-tävlingar både lördag och söndag - och söndagen kryddas med finalen av Svenskt Travderby. Någon fara för själva tävlingarna på Jägersro ska det inte vara på grund av översvämningarna. - Nej, det skulle förvåna mig, säger Rickard Olsson.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »