Commander Crowe avslutar karriären i USA

| 2014-09-01 23:26
Commander Crowe kommer att avsluta tävlingskarriären i USA.
Ägaren bekräftar att den elvaårige travfantomen ska göra sin sista start i Breeders Crown-finalen på Meadowlands 22 november.
- Händer det inget på vägen blir det så. Vi har inga planer på att tävla en säsong till, säger Barbro Wihlborg på Snogarps Gård.
Commander Crowe och Örjan Kihlström efter segern i Åby Stora Pris 16 augusti.                                                                                        Foto av LARS JAKOBSSON
Commander Crowe och Örjan Kihlström efter segern i Åby Stora Pris 16 augusti.                                                                                        Foto av LARS JAKOBSSON
Segern i Åby Stora Pris för två veckor sedan blev av allt att döma Commander Crowes sista start på svensk mark. Sagohästen som inledde karriären med 23 raka segrar - och är historiens näst vinstrikaste svenskfödde travare efter Victory Tilly - kommer istället att få avrunda karriären på andra sidan Atlanten. Elvaåringen är inbjuden till Breeders Crown på Meadowlands i New Jersey 22 november, ett lopp han testade lyckan i redan 2011 och slutade trea. - Åker vi dit blir det i så fall hästens sista start, säger Barbro Wihlborg som däremot inte kan bekräfta måndagens uppgift på travronden.se att Commander Crowe reser över redan denna månad för att starta i Allerage Farm i Lexington, där kvalificeringarna körs 28 september. - Jaså, det var en nyhet för mig i så fall. Det är ingenting vi pratat om. Men det är tränaren (Fabrice Souloy) som bestämmer och tycker han att det är rätt så har vi ingenting emot det, säger Barbro Wihlborg.

Tjänat 32 miljoner

Det betyder att valacken, som i helgen uteblev från en tilltänkt start i danska Charlottenlund, i sådana fall skulle avstå den penningstinna Mastersfinalen på samma bana 14 september. - Det stämmer att vi förmodligen står över den. 2 500 meter är i längsta laget för honom numera. Med ålderns rätt tycker han att det är roligast att tävla över sprinterdistans, så med tanke på det skulle det passa att gå fler lopp i USA, säger Barbro Wihlborg. Commander Crowe har segrat i 60 av karriärens 102 starter, sprungit in 32 miljoner kronor och travade det absoluta europarekordet 1.08,9/1 609 meter vid segern i Hugo Åbergs Memorial 2012.

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »