Inför V86/jackpot:

Veijos stil - vinna eller försvinna

| 2014-09-02 22:39
Galopp eller seger.
Så ser facit ut för Veijo Heiskanen på slutet.
- Jag kör på gränsen, det har jag alltid gjort. Jag har tre hästar som kan vinna, säger Åbykusken inför onsdagens jackpot på V86.
Veijo Heiskanen har ett kanonår och på onsdagen tror han på chans med samtliga sina tre V86-hästar hemma på Åby.                                                                                            Foto av Kanal 75
Veijo Heiskanen har ett kanonår och på onsdagen tror han på chans med samtliga sina tre V86-hästar hemma på Åby.                                                                                            Foto av Kanal 75
Veijo Heiskanen har ett kanonår, en segerprocent på 21 och redan drygt 5,6 miljoner inkört till stallet. Det är också en mycket nöjd tränare vi får en pratstund med inför onsdagens V86-tävlingar. - Det har gått strålande bra och det är klart att jag är nöjd. Den största skillnaden i år att hästarna varit friska. Vi ändrade lite, bland annat fixade vi ventilationen i stallet, och sedan har det rullat på, säger Veijo Heiskanen. Men på slutet har det varit en hel del galopper och lite av "vinna eller försvinna" när stallets hästar startat. De 13 senaste starterna har slutat med fem segrar och åtta galopper! - Är det så? Jo, men jag kör på gränsen, det har jag alltid gjort. Det är väl lite min stil, säger Veijo Heiskanen.

Jackpot på V86 Det är jackpot på V86 med nio miljoner kronor till en ensam vinnare med åtta rätt när V86 den här veckan flyttar från Solvalla och istället delas mellan Åby och Eskilstuna. Veijo Heiskanen har laddat med tre hästar hemma på Åby och det är en formstark trio. Först ut är 4 Riff Kronos (V86-1) som senast var trea i ett högklassigt stayerlopp med 300 000 kronor till vinnaren på Jägersro. - Jag var ändå besviken på honom då. Jag hade hoppats på mer. Nu känns det i träningen som att formen närmar sig allt mer. Jag har Inte sett motståndet här men med den här hästen tror jag alltid på chans. Han behöver inte slicka sargen utan tål att göra en del jobb själv, säger Veijo Heiskanen.

Känns fortsatt fin 9 Lovers Face (V86-3) fick äntligen en fullträff senast på Färjestad efter flera mersmakande insatser i juli. - Han har gått bra men det har strulat lite för honom. Senast var han bra och han känns lika fin efter den segern som före. Jag tror att han gynnad av 2 640 meter och han borde vara med där framme om han får de rätta ryggarna här, säger Veijo Heiskanen. 7 Naglo' del Nord (V86-7) var trea i bronsdivisionens final hemma på Åby näst senast och följde upp den insatsen med en seger i Kalmar senast. - Formen är på topp. 1 640 meter är inte den bästa distansen för honom men om det blir tempo och han får rätt ryggar spurtar han alltid vasst, säger Veijo Heiskanen. Om vi ska sammanfatta, vilken är din bästa chans? - Riff Kronos, absolut. Men jag tycker att alla mina tre ska streckas.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »