Prix d'Amerique-favorit mot comeback

| 2014-09-19 07:59
I vintras var han förhandsfavorit till Prix d'Amerique.
Nu verkar skadedrabbade supertravaren Texas Charm på väg tillbaka.
Hästen är anmäld till start på gräsbanan Alencon på söndagen.
Texas Charm och Julien Dubois.       Foto av Kanal 75
Texas Charm och Julien Dubois.       Foto av Kanal 75

Numera sjuårige Texas Charm har inte synts på tävlingsbanan sedan han i stor stil hemförde Prix de Bourgogne på Vincennes 29 december. Den prestationen förde upp hingsten som förhandsfavorit till vinterns Prix d’Amerique, men veckan efteråt kom besked om skada i ett ben och istället blev det svenske Maharajah som skrev in sig i historieböckerna efter världens tuffaste travlopp. Efter en utebliven comeback i augusti gör nu tränaren Jean Philippe Dubois ett nytt försök på söndag då han anmält sin niofaldige miljonär till ett mindre lopp på gräsbanan Alencon.

1.10-tid på lång distans

Texas Charm har fått karriären avbruten av skador förut och tävlat ojämnt, men varit smått oslagbar de dagar han fungerat fullt ut. 2012 tog han hem ett storlopp i Caen på fantomtiden 1.10,8/2 450 meter och på försommaren i fjol radade han upp fyra segrar i tuffast tänkbara konkurrens i hemlandet, krönt av triumfen i Prix Rene Balliere på 1.09,9/2 100 meter autostart på Vincennes.  

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »