Magic Tonight tuffast

| 2014-09-22 08:53
Tangerat banrekord.
Det gick undan värre i American Trot under Rommes högklassiga fredagstävlingar.
- Han hade tussarna kvar och gick i mål odriven, sade Örjan Kihlström sedan Magic Tonight plockat ner Shaq is Back utvändigt på 1.10,4/1 640 meter autostart.
Magic Tonight och Örjan Kihlström.  Foto av LARS JAKOBSSON
Magic Tonight och Örjan Kihlström.  Foto av LARS JAKOBSSON
Två av landets främsta sprinters fanns på startlinjen i American Trot, när comebackande elitloppshästen Shaq is Back tog sig an 1.09,3-travaren Magic Tonight. Och duellen blev lika fartfylld som man kunnat hoppas på förhand, mycket tack vare att startkatapulten Democrat blandade sig i leken genom att fronta från ytterspår bakom bilen. Shaq is Back var först fram att överta, men när upploppet nalkades stod det klart att utvändige Magic Tonight var den starkare. Men trots att tiden var den tangerat snabbaste som travats i Romme överhuvudtaget höll segerkusken igen med superlativen. - Faktiskt så kändes det att säsongen börjar bli lite lång. Det kanske inte var samma spänst i honom som det har varit, men hästen gjorde ändå ett gott dagsverke, kommenterade Kihlström som fick en enklare väg till segern i Rommechansen för femåringar då han behändigt släpptes till front med Standout - som heller inte behövde förta sig. Jackpot på söndag Ledning från start till mål var segerrecepten i de båda upplagorna av Bernth Martinssons lopp där Liem Jim respektive Rida Ranka eldade undan till sina karriärers särklassigt största segerpremier på 100 000 kronor vardera. Mer segervan är Prince di Poggio som skar mållinjen främst för elfte gången i år efter en sedvanlig tung långspurt i Charlie Mills Race över tre varv. V64-utdelningen stannade på 535 kronor vilket innebär jackpot på fyrorna och att över en miljon kronor flyttas vidare till söndagens V64-omgång på Årjäng.

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »