Noras Bean lattjade i återkomsten

| 2014-09-22 09:02
- Vad skönt, han lattjade bara!
Skaraslättens stolthet Noras Bean fixade comebacken i Årjäng på söndagen och tränaren Ulf Stenströmer håller nu tummarna för en start i SM och ytterligare en vinter i Paris.
Nöjda med comebacken. Noras Bean vann efter behag och Ulf Stentrömer, kusken Stefan Söderkvist och ägargänget kunde andas ut. Foto: Urban Kihlman/ALN  Foto av Kanal 75
Nöjda med comebacken. Noras Bean vann efter behag och Ulf Stentrömer, kusken Stefan Söderkvist och ägargänget kunde andas ut. Foto: Urban Kihlman/ALN  Foto av Kanal 75
Axevallatränaren Ulf Stenströmer hade hittat ett lämpligt lopp åt världshästen Noras Bean i comebacken. Söndagens start i ett "vanligt lopp" i Årjäng var den första sedan i april då nioåringen ströks inför Olympiatravets final och kretsen kring hästen meddelade att karriären var över. Vändningen kom lite i hemlighet i somras då Noras Bean visade sig fortsatt tävlingssugen och efter tuffare träning under sex-sju veckor var tiden nu mogen för ett test i hetluften. Noras Bean stod med 20 meters tillägg över lång distans i ett lopp ingående i V64-spelet i Årjäng. Stefan Söderkvist körde till direkt och övertog täten med 1 800 meter kvar av loppet.

Lugn efter värmningen Banan var lite slirig av regn och nioåringen gick för ovanlighetens skull med skor på alla fyra hovarna. Men det var inga problem för hästen som ägs av Stall Åsunden HB i Ulricehamn. Han såg löpsugen ut och det blev en lätt seger på tiden 1.16,5 över 2 660 meter. - Skor på spelade ingen roll mot det här motståndet
- han lattjade bara! Det såg bra ut och jag var faktiskt inte så nervöst efter värmningen där både Stefan och jag var nöjda med honom, sa Ulf Stenströmer efter loppet.

Frankrike i vinter?

Tränare Stenströmer har låtit härligt nöjd en längre tid nu men vill givetvis inte ta något för givet med hästen som snart fyller tio år. I februari blev det seger i Prix de France, världens största lopp över medeldistans. Nu är förhoppningen att det ska bli Svenskt Mästerskap på Åby, lördagen 11 oktober - och sedan nya starter i Frankrike.
- Om allt ser bra ut, ja. Vi får hoppas att allt ser bra ut till veckan. 

Mikael Wikner

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »