Solvalla 28/9

| 2014-09-22 13:52

Kriterieveckan avslutas på Solvalla under söndagen och Stall Stefan Hultman har tre hästar till start denna tävlingsdag.

- Ille Faciet (lopp 1) har löpt hyggligt men inte visat den där rätta formen i sina senaste starter, berättar Stefan.

 - Det känns som han har varit nedsatt av något och inte kunnat göra sig själv full rättvisa. Han har gått ett par rejäla jobb den senaste tiden och han ligger bättre i puls nu. Jag tror han kommer att göra en bättre prestation den här gången än vad han gjort i sina senaste starter.

 - Han möter några tuffa hästar men ett platsbud tycker jag att han ska kunna vara. Han kommer att gå barfota runt om den här gången är det tänkt.

- Venkatesh (lopp 5) var bra senast och visade att han är tillbaka i form, berättar Stefan.

 - Han gjorde det loppet med skor och vanlig vagn, den här gången blir det barfota och jänkarvagn. Nu har han fått ett riktigt dåligt utgångsläge men vi får hoppas han har lite tur med löpningsförloppet för en gång skull. Han kan ju också göra en del själv efter vägen men lite tur går också åt.

 - Trots det usla utgångsläget tycker jag att han ska räknas.

- Rugiada dei Rex (lopp 11) löper jämnt och säkert hela tiden även om hon inte vinner så ofta, berättar Stefan.

 - Hon har lite svårt att sticka nosen först och behöver få det serverat men samtidigt hänger hon med i alla tempon. Jag gillar henne skarpt och hon har också tränat på som hon ska efter sin senaste start. jag tror hon kommer att göra ett bra lopp på nytt.

 - Hon öppnar bra och ska kunna få en bra ryggresa som hon trivs bäst med. Samtidigt så har hon ju vunnit från dödens men känslan är att hon trivs bäst på rulle. Hon kommer att tävla barfota runt om och med jänkarvagn. Hon ska kunna sluta trea, fyra någonstans och tar man med några hästar på kupongen fyller hon sin plats, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »