Segervrålet Norman längtat efter

| 2014-09-29 13:54

Peter G Norman kastade körspöet och vrålade så det ekade över Solvalla.
Det var mycket känslor i segergesten i Svenskt Travoaks bakom Face'em.
- Det kändes overkligt. Jag var på en annan planet, sa Solvallatränaren om ögonblicket när han passerade mållinjen.

10 februari plockade Peter G Norman ut sin proffslicens. På torsdag fyller han 35 år. Segern i Svenst Travoaks med Face'em blev bästa presenten för den färske Solvallatränaren. - Det kan inte bli bättre. Det här har jag drömt om sedan jag var tvåa med Dileva Käll för fem år sedan. Som Solvallagrabb är det de här loppen man drömmer om att få vinna: oaks, kriteriet och Elitloppet. Peter G Norman hade svårt att få fram orden direkt efter segern. Men segervrålet och det kastade körspöet var talande.

- Det kom spontant.

Triumfen i Svenskt Travoaks, som är det största loppet för de treåriga stona, var värd 1,4 miljoner kronor och resultatet av en offensiv styrning av Peter G Norman. När storfavoriten Souchong tidigt gjorde bort sig med galoppen såg Peter G Norman sin chans och satsade mot ledningen med tredjehandsfavoriten Face'em. Väl i spets visade stoet mycket fin inställning vann säkert

- Jag hade sjukt bra feeling när jag kom hit i dag, men så var hon överladdad i värmningen. Hon är knepig bakom bilen och tar i hårt. Men det gick vägen.
- Det här betyder hur mycket som helst. Det är det här vi jobbar för varje dag, att vara med i de här loppen. Nu hade vi alla marginaler på vår sida, sa Peter G Norman.

Fotbollstjärnan uppfödare

Face'em är uppfödd och delägd av förre landslagsspelaren i fotboll, Johan Arneng. - Det finns inga ord. Det är helt overkligt. Jag har inte tid med det här, jag ska spela fotboll nu... Bara att vara med i de här loppen är sjukt, men att Peter kan vinna det också, sa Johan Arneng innan han fick skynda mot Tele 2 Arena och match med sitt Sirius mot Hammarby i superettan. Differenceadaymade spurtade vasst till andrapriset värt 700 000 kronor tillsammans med sin tränare Björn Goop. Trea och 350 000 kronor rikare blev Op's First Girl, körd av Erik Adielsson och tränad av Bergsåkeramatören Markus Pihlström.Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »