Panne De Moteur mot Elitloppsrevansch

| 2014-10-13 16:48

Panne De Moteur kommer inte att göra några fler starter i år. Vår svarte hingst laddar nu om för att lägga all fokus på att ta revansch i Elitloppet nästa år.

Panne De Moteur vann ett försök till Elitloppet och var tvåa i finalen, nu laddar han om för revansch. Foto; ALN

Panne De Moteur vann ett försök till Elitloppet och var tvåa i finalen, nu laddar han om för revansch. Foto; ALN

Panne De Moteur inledde året med att vinna vårens tre elittester på Solvalla, Kentycky Fibber, The Onion och Meadow Roeads lopp och blev efter det inbjuden till Elitloppet.
Att den inbjudan var välförtjänt visade han sedan i sitt Elitloppsförsök då han precis före mållinjen, sluggade sig förbi Raja Mirchi och vann med en noslängd tillgodo.
"Panne" noterade då samma fantastiska vinnartid som Commander Crowe gjorde i Hugo Åbergs för ett par år sedan, 1.08,9 och tangerade därmed det absoluta svenska rekordet!

 Slog sig på ett framknä

"Panne" vann sitt försök på tangerat svenskt rekord, trots att han mitt på upploppet var ytterst nära att galoppera. Men trots den höga farten han höll i det ögonblicket, hittade han rytmen och sluggade sig förbi ledaren.
Dessvärre slog han sig på ett framknä och starten i finalen var ett tag i fara. Men han kom till start och som han gjorde det. Det var bara franske Timoko som blev för svår. Men vår häst föll med flaggan i topp som tvåa och visade att han den dagen var Sveriges klart bästa häst! 

Träningspass på vattenbandet ingår i Elitloppsplanen för "Panne". Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Träningspass på vattenbandet ingår i Elitloppsplanen för "Panne". Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Årets sista

Elitloppsfinalen kom att bli årets sista start för "Panne" för det blir inga fler starter för vår svarte hingst. Han fick en rejäl pust efter Elitloppet men kändes sedan inte bra i träningen. Istället för start i de tilltänkta loppen, Årjängs Stora sprinterpris och Hugo Åbergs, blev han behandlad i ett ben med ny paus. Därför fick han avsluta sommaren med vila och endast lätt motionspass men nu tränar han på ordentligt igen där allt ser väldigt bra ut.
Det blir dock inga fler starter i år för vår vackre hingst, Stefan berättar varför;

- "Panne" fick ett par veckors paus efter Elitloppet men var inte bra i träningen efter det. Vi hade siktat in oss på start i Årjängs stora Sprinterlopp och Hugo Åbergs men fick stå över det då han fick en reaktion. Därför tog vi beslutet att ge honom en rejäl paus under resten av sommaren. Han har varit igång och tränat på bra nu under hösten där allt ser väldigt bra ut med honom. Men efter lite funderade hit och dit så har vi nu tagit beslutet att han inte skall göra någon mer start i år. Han skall ändå inte tävla under vintern och nu när banorna kan bli lite svårbemästrade så vill jag inte riskera något med honom. Istället för att göra ett par starter till, så ger vi honom mer tid för att helt förbereda sig för att ta revansch i Elitloppet nästa år, förklarar Stefan.

Långa muskelbyggande motionspass är vad vår Elitloppshäst Panne De Moteur just nu ägnar sig åt. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Långa muskelbyggande motionspass är vad vår Elitloppshäst Panne De Moteur just nu ägnar sig åt. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Sveriges bästa

- I mina ögon så är "Panne" Sveriges bästa häst över medel och sprinterdistans. Det visade han verkligen i de få starter han gjorde i år och han har utvecklats stadigt sedan han var tre år och jag tror det finns ytterligare utveckling i honom. Den utveckling han gick igenom mellan tre och fyraåringssäsongen var makalös, helt unik som jag aldrig varit med om maken till. Nu är det full fokus för honom att ladda om till nästa år. Han får nu uppbyggande mängdträning på 1,5 mil i skogen, tre gånger i veckan. Dessutom går han pass på vattenbandet och allt ser väldigt bra ut, berättar Stefan.

1.08,9 det häftigaste

- Årets höjdpunkt var förstås Elitloppsförsöket då "Panne" vann på 8,9. Alltså jag har sett alla Elitlopp sedan 1981 och jag skulle träna en häst som vann ett försök på 8,9, ja det är så otroligt häftigt. Jag kommer ihåg när Commander Crowe vann på samma tid i Åbergs, då kändes det som i det närmaste overkligt. Nu har vi också en häst i stallet som vunnit på 8,9, så otroligt häftigt!
Sedan är det klart att det är surt att vara tvåa i Elitloppsfinalen för ingen kommer ihåg en tvåa men jag tycker ändå att det var otroligt bra gjort. Dessutom så laddar vi nu om för att ta revansch i Elitloppet nästa år, det ser vi verkligen fram emot, avslutar Stefan.

Panne De Moteurs starter under 2014

5 starter,

1;a Kentucky Fibbers lopp
1;a The Onions lopp
1;a Meadow Roads lopp
1;a Elitloppsförsök
2;a Elitloppsfinalen

Rekord, 1.08,9 = tangerat svenskt rekord
Prissumma; 1 550 000 kronor varav hälften till Travkompaniets stall

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »