V86: Redén tog in elitloppsluft igen

| 2014-10-23 08:34

Trea i Elitloppet i maj.
Ingen start sedan dess.
Delicious U.S. comeback i Solvalla V86 var en plusvariant och tränaren Daniel Redén tog in ordentligt med luft efter loppet.
- Jag tror att hon kommer att bli ännu bättre nästa år och springa kusligt fort!

- Jag har aldrig suttit bakom något värre, sa Daniel Redén om Delicious U.S. Foto av LARS JAKOBSSON

- Jag har aldrig suttit bakom något värre, sa Daniel Redén om Delicious U.S. Foto av LARS JAKOBSSON

En comeback i kalla oktober av en elitloppshäst drog så klart till sig det största intresset i V86-omgången som kördes på Solvalla och Åby.
Daniel Redén har Solvalla som hemmabana och det var också där han blev trea i Elitloppet i maj med Delicious U.S. Efter det har stallet dragits med infektioner och det femåriga stoet är en av många hästar som inte varit kurant.
Efter fem månaders tävlingsfrånvaro fick elitloppstrean visa upp sig igen.
Efter en stygg första kurva i tredjespår i 1.09-tempo kunde Daniel Redén sätta sig till rätta.
Resten blev en ren expeditionsaffär. Delicious U.S. avslutade sista 500 meterna i trakterna av 1.07, och över upploppet satt faktiskt den långe travtränaren och hukade sig bakom det ljusbruna stoet som inte mäter allt för många centimeter över marken.
- Hon är så liten och jag tänkte att jag måste ju försvinna nånstans och inte sitta som ett parasoll där bakom! Liten...men det är en enorm häst. Jag har aldrig suttit bakom något värre, sa Daniel Redén.

"Fruktansvärt nervös"
Segertiden skrevs till 1.11,0 för hästen som importerades till Sverige från USA under 2012. Nu väntar ytterligare någon start om banorna håller sig i skarven mot vintern. Sedan får Delicious U.S. ta det lugnt igen och träna inför kommande säsong.
- Jag tror att hon kommer att bli ännu bättre nästa år. Hon kutade 1.09 i Elitloppet i år och...ja, känslan är att den här hästen kommer att springa kusligt fort framöver. Hon betyder mycket för mig och jag är alltid fruktansvärt nervös när hon startar men det gick ju bra igen, summerade en mycket nöjd Daniel Redén.

Ny stjärna hos Veijo
Delicious U.S. var streckad på 69 procent på V86. En större favorit ändå var Veijo Heiskanens Lover Face (Åby) som spelarna hade stort förtroende för efter uppvisningen och den överlägsna segern i V75 i den senaste starten.
Heiskanen fick hästen i träning i början av juli. Nu kom femte raka segern utan att den sexårige valacken behövde visa så mycket.
- Helt otroligt! Han springer så lätt hästen och jag förstår ingenting. Han är så smidig och fin och blir bara bättre och bättre, sa Veijo Heiskanen som menar att Lover Face kan vara den bästa häst han suttit bakom.

Flemming var säker
Olle Goop inledde spelet på Åby. Stallets Love Lock svarade för en jättestark insats från positionen utvändigt ledaren. En verkligt kanonprestation då hästen var inblandad startrusningen och fick trava hela loppet utvändigt ledaren. Sexåringen var slagen i den sista kurvan men kunde på något sätt tända om och hitta nya krafter.
I V86-3 kom Johnny Takter farande ruggigt snabbt över upploppet med Michael Lönborgs Paisley. Men det räckte "bara" till en andraplats och en torsk på målfoto. Segernicken gick i stället till andrahandsfavoriten Keeping Julia som Flemming Jensen körde till ledningen efter 400 meter och sedan höll tempot uppe.
Därefter satte Flemming Jensen dit Go Johnny Gogogo, hästen han utsett till sin bästa chans för kvällen. Utan prut. Johnny var verkligen överlägsen.

263 000 för åtta rätt
I femåringsloppet på kupongen (Solvalla) kördes klare favoriten Shadow Woodland till ledningen i ingången till den första kurvan. Reijo Liljendahls häst fick bestämma tempot helt där framme och vann utan att förta sig.
Stefan Hultmans virrige Venkatesh straffade ut sig med galopp igen. V86-4 vanns i stället av Sundsvallsamatören Marcus Pihlströms Rebellion. Erik Adielsson fick dra tåget i tredjespår men valacken såg ut att tappa allt i den sista kurvan.
- Han knagglade med travet i sista sväng men gick hela vägen hem och det var det vi vann på, sa Erik Adielsson.
Jätteskrällen Renate Bowl avslutade omgången. 24-årige William Eriksson jobbar som lärling hos Hans G Eriksson på Rommetravet och lyfte in stoet från kön. Renate Bowl var endast streckad på en procent och utdelningen denna kväll med dubbeljackpot blev saftig.
Åtta rätt delade ut 263 031 kronor, sju rätt 342 kronor och fem rätt 26 kronor.
Omsättningen på V86 sköt upp i storfina 26,9 miljoner.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »