Solvalla 29/10

| 2014-10-23 12:47

Solvalla kör halva V86-omgången på onsdag och vi får se svensk travsports stora fyrbenta favorot Maharajah tillbaka på tävlingsbanan igen.

Förutom honom så har Stefan anmält Random Shot och Song and Dance Man till start.

 - Song and Dance Man (lopp 1) är en jättefin häst som är storvuxen och han har därmed blivit lite sen, berättar Stefan. 

 - Han har behövt tid att växa i sin kropp och han börjar orka med sig allt bättre. Han har gjort bra lopp utom i sin senaste start då han likt de flesta av våra andra hästar i stallet var nedsatt av något. Han tränar på bra nu och jag räknar med att han kommer att göra en bra prestation. 

 - Det är bra kapacitet i honom men man kan misstänka att han behöver något lopp i sig. Han får ses som en liten outsider denna gång tycker jag. Han kommer att gå med skor runt om och med en vanlig vagn.

- Random Shot (lopp 6) är en fyraåring som har rätt bra kapacitet i sig, berättar Stefan. 

 - Han började säsongen bra men råkade sedan ut för infektioner och han har fått tagit det ganska lugnt under sommaren. Nu har han tränat på bra men det känns som man vill se honom prestera i lopp innan man törs tro för mycket på honom. 

 - Han kommer att gå barfota fram och med en vanlig vagn. Han får ses som ett platsbud denna gång.

 

 - Maharajah (lopp 10) har tränat på hela sommaren då han till en början med höll sig till vattenbandet, berättar Stefan.

 - Sedan i juli har han även tränat på för vagn och han har gått mycket lugna träningspass. Han har bara gått ett banjobb och det gick han efter 18 med en 15 avslutning och var mycket fin på det.

 - Jag räknar med att han kommer att göra en bra prestation men jag tycker ändå att han ska behandlas med lite försiktighet av spelarna. Han har ju visat att han går bra då han kommer tillbaka efter vila men man vet ju inte hur loppet blir kört och med tillägg så kan det ju bli trafikproblem på vägen.

 - Vi vet ju alla vilken fantastiskt häst han är men jag tycker ändå inte att spelarna bara ska begära att han vinner den här gången. Han är inte tränad för någon maxprestation i nuläget men han känns som sagt var väldigt fin i jobben.

 - Han kommer som det ser ut att gå med skor, vanlig vagn och ett öppet huvudlag, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »