Kometen Djuse blir proffs

| 2014-10-24 09:02

17 nya travtränare kan vara på gång innan årsskiftet.
Mattias Djuse är en av dem - fjolårets komet i Sverige.

Mattias Djuse utsågs till Årets Komet i travets Sverige 2013. Foto av Lars Jakobsson

Mattias Djuse utsågs till Årets Komet i travets Sverige 2013. Foto av Lars Jakobsson

I september samlades 17 så kallade proffstränaraspiranter i Stockholm för en två dagar lång förberedande proffstränarkurs.
Ett kunskapstest genomfördes och samtliga blev godkända berättar Maria Karlsson, utbildningsansvarig på Svensk Travsport.
- Det var ett webbaserat prov och alla klarade sig bra. Nu går gänget vidare till den avslutande kursen på Wången under november, säger Maria Karlsson.
Enligt uppgift har samtliga 17 aspiranter uttryckt att de ska plocka ut proffslicensen direkt efter den avslutande tvåveckorskursen på travskolan Wången i Jämtland under november.
Mattias Djuse blir tränare på Solvalla i början av december. 25-årigen är den mest kände medlemmen i sällskapet. Under 2013 utsågs han till Årets Komet i Sverige efter bland annat sex V75-segrar det året.

"Planerat för det här"
Mattias Djuse är född och uppvuxen i Östersund och har under de senaste åren varit verksam som försteman hos Anna Forssell. Det senaste året har Mattias Djuse ansvarat för Forssells filial på Söderby Gård utanför Stockholm.
- Jag har ju gått och planerat för det här ett tag nu och det ska bli kul att köra igång. Det är här på Söderby Gård jag kommer att börja och jag hoppas kunna ta över 15-20 av hästarna som i dag står skrivna på Anna. Många av dom som ska gå tränarkursen har redan en rörelse och väntar bara på att få sätta igång, säger Mattias Djuse.
De 17 aspiranterna som väntas bli proffstränare inom kort är: Cecilia Ahlborg, Ruth Andersson, Helena Burman, Martin Djuse, Mattias Djuse, Robert Dunder, Louise Granstedt, Li Hanné, Kennet Häggström, Emma Johansson, Rikard Lind, Tobias Modig, Gunilla Oscarsson, Mikael Pilenberg, Mette Pökelmann, Robert Skoglund och Jorma Särkiniva.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »