Maharajah titelförsvarare i The Owners Trophy

| 2014-10-29 11:10

Så är dagen kommen då vi äntligen får se vår Prix d´Ameriquevinnare och stora hjälte Maharajah på banan igen. I kväll börjar marschen mot sista söndagen i januari och hans sista "tango i Paris".

För ett år sedan såg Maharajah så här löpsugen ut när han vann The Owners Trophy. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

För ett år sedan såg Maharajah så här löpsugen ut när han vann The Owners Trophy. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

För ett år sedan gjorde Maharajah comeback i The Owners Trophy, samma lopp som vi får se honom i kväll. Då vann han på det svenska rekordet som fortfarande står sig för voltstart och medeldistans, 1.12,7.
Inför kvällens lopp har han bara gjort ett snabbjobb på Solvalla där han såg lysande fin och härligt löpsugen ut.

Mycket tränad men inte så hårt

Stefan ser förstås fram emot kvällen;

- Ja det skall bli väldigt roligt att se "Marre" på banan igen. Allt ser ju väldigt bra ut med honom, han är mycket tränad men inte så hårt. Han såg ruskigt fin ut i snabbjobbet på Sovalla i förra veckan och det är klart att han går framåt med det jobbet. Det är verkligen otroligt häftigt att se honom så otroligt motiverad och lycklig över att vara på banan igen!
Men han är förstås ännu inte i full form och kommer att behöva några lopp innan han är det. I kväll möter han några riktigt bra hästar som han skall ta 20 meter på och då får det inte strula för mycket under vägen. Förra året löste det sig perfekt och då vann han. Men det är klart, Maharajah är en häst man aldrig känner sig slagen med. Han kommer att göra en bra prestation men jag tycker ändå inte att man skall begära att han skall vinna. Han kommer att tävla med skor, vanlig vagn och ett öppet huvudlag. Jag hoppas att det blir många andelsägare på plats för att hälsa vår hjälte tillbaka, avslutar Stefan.

Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Värmningstider

Maharajah kommer i kväll att värmas efter lopp fem och lopp sju på Solvalla.

Travkompaniets officiella ägarrepresentant

Den andelsägare som dragit lotten att få vara Maharajahs officiella ägarrepresentanter i vinnarcirkeln om han skulle vinna är; Anders Horner

Den här kvällen innebär det också att Anders tillsammans med en vän blir bjuden på buffé på Kongressens festvåning på Solvalla!
Vi önskar smaklig måltid och ett stort lycka till!

Men om Maharajah skulle vinna i kväll hoppas vi på riktigt många anhängare runt vinnarcirkeln för att hylla vår hjälte!

Välkomna till Solvalla, vi ses!

Här hittar ni program och startlista till tävlingarna.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »