B.B.S.Sugarlight mot Elitloppet

| 2014-10-29 10:37

En härlig fartfest i oktobernatten.
B.B.S.Sugarlight fick plocka fram tigerhjärtat för att ta hem Ullbergs Minne på Axevalla.
- Han är i världseliten, sade körande Peter Untersteiner.

V75-proflilen B.B.S.Sugarlight tog ännu en seger på tisdagskvällen. Foto av LARS JAKOBSSON

V75-proflilen B.B.S.Sugarlight tog ännu en seger på tisdagskvällen. Foto av LARS JAKOBSSON

I våras var han hela landets V75-spik under flera veckor av uppvisningar i låga klasser.
Nu är B.B.S.Sugarlight etablerad i högsta eliten och enligt sin kusk en av de allra främsta.
- Det är ingen vanlig häst det här, det är en Rolls Royce. Det är inte tio som bättre än honom i Europa, deklarerade Peter Untersteiner efter segern på tisdagskvällen.
En seger där världsstjärnan tvingades trava 600 meter i tredjespår i 1.08-fart innan han nådde fram utvändigt ledande Mr X.F.Royal.
- Det blev en väldigt tuff inledning där han fick jobba hårt. Men när jag drog ”norsken” 180 kvar, då hade han ytterligare en växel, förklarade Untersteiner som åkte till seger på 1.11,4/1 640 meter autostart och kan se fram emot möjligheten att få köra den norsktränade femåringen i betydligt större sammanhangen i framtiden.
- Målen för nästa år är Elitloppet och Oslo Grand Prix, konstaterade tränaren Fredrik Solberg som närmast planerar för start i gulddivisionen på Bjerke i Oslo om tre veckor.

Malmqvist tog silvret
Kvällens andra huvudlopp, också med 100 000 kronor i förstapris, var Silverstoet.
Tomas Malmqvist har en sällsynt talangfull armada tvååringar och tog precis som vid segern med Tunika i Svampen härförleden hjälp av Björn Goop. Denne skickade Missing Link till ledningen, drog i hårt tempo och släppte aldrig skuggande Pandora Face i farlig närhet.
Att V64-värdet trots dessa favoritsegrar drog i höjden kunde vinnarna tacka återvändande hemmasonen Stefan Persson för.
Vici Amore och Prince Orlando var två präktiga överraskningar som såg till att utdelningen för sex rätt nådde 100 777 kronor för 51 system med sex rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »