V86: Löpsugen Maharajah trea i comebacken

| 2014-10-30 09:43

Maharajah är hästen på allas läppar. Efter nio månaders frånvaro var travets Zlatan tillbaka på tävlingsbanan och blev trea i comebacken.
- Jag är jättenöjd. Jag tyckte han såg fin ut. Nio månader är långt med bara ett banjobb i kroppen, sade tränaren Stefan Hultman.

Maharajah fick kämpa utvändigt om ledaren Checco Boko i sin comeback. Foto av LARS JAKOBSSON

Maharajah fick kämpa utvändigt om ledaren Checco Boko i sin comeback. Foto av LARS JAKOBSSON

Mångmiljonhästen Maharajah hade inför loppet The Owners Trophy, som han i fjol vann på nytt svenskt rekord, inte startat sedan segern i Prix d'Amerique.
Tränaren Stefan Hultman höll på förhand förväntningarna nere och ville först och främst se en bra prestation.
- Det viktigaste är att han är fin om några dagar, sade Hultman före loppet.
Ja, det är ingen hemlighet att onsdagens lopp bara var ett led i matchningen mot ett femte raka Prix d'Amerique, som körs sista söndagen i januari. Efter att ha gått sista varvet utvändigt Timo Nurmos-tränade Checco Boko gick Maharajah med Örjan Kihlström i sulkyn i mål som trea.
- Jag är nöjd och jag hoppas alla andra också är det. Nio månader är långt med bara ett banjobb i kroppen och han mötte bra hästar. Örjan blev tvungen att gå fram och det var kanske inte hans grundplan, men de lurade fram honom, sade Stefan Hultman.

"Vi får ta en dag i taget"
Även Maharajahs skötare Lisa Skogh var nöjd med comebacken.
- Han såg jättefin ut. Jag är glad bara han gör sitt bästa och det gjorde han.
Det viktigaste enligt skötaren är nu att Maharajah får vara frisk och skadefri framöver.
- Vi får se hur det ser ut i morgon. Det är klart jag är lite orolig för att skadorna ska komma tillbaka. Det är jag alltid. Men som sagt: Vi får ta en dag i taget, konstaterade Lisa Skogh.
I skuggan av Maharajahs comeback gick segern i The Owners Trophy till Checco Boko, som dominerade loppet från spets i tömmarna på Jorma Kontio. Segern var värd 200 000 kronor och var hästens fjärde i år.

I övrigt noterade vi...
...att endast fem hästar kom till start i V86-1. Ett sprinterlopp där Örbäckens Cruella vann från spets med tränaren Claes Svensson i sulkyn.
...att Ulf Eriksson gav sig själv en fin 50-årspresent när han rattade in den Robert Bergh-tränade treåringen Bullyoung till seger i V86-2. Jubilaren Eriksson vann även lopp 2 på Solvalla med Berghs Mockingbird Face.
...att Flemming Jensen tog en dubbelseger på V86. Först vann han knappt med storfavoriten Åtting Hornline i V86-3 och sedan följde han upp det med att, på enkelt vis, segra med Roxie Lavec från ledningen i V86-7.
...att supertalangen Mister J.P. brädade konkurrenterna i tvååringsloppet (V86-4) och tog karriärens fjärde seger på lika många försök.
- Han är liten busunge hemma men på banan är han jättecool, sade tränaren och kusken Björn Goop, som också berättade att nästa start blir kvalen till Svensk Uppfödningslöpning.
...att starke Ålands Vikingen med tränaren Veijo Heiskanen i sulkyn tog andra raka segern. Denna gång från ledningen i V86-5.
...att Erik Adielsson vann med Stig H Johanssons Zelda Zonk efter ledning från start till mål i V86-6. Stoet har nu vunnit åtta av årets 16 starter.
- Hon var trött 300-400 meter kvar men tar sedan fram det där jäkla anammat som behövs. Det var en fantastiskt fin prestation, sade Erik Adielsson.
...att åtta rätt på V86-spelet denna favoritkväll gav 524 kronor till 9 902 vinnare. Det blev ingen utdelning på varken sju eller sex rätt och det innebär dubbeljackpot nästa onsdag.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »