En vinnare efter hjärtproblemen

| 2014-11-21 09:30

För knappt tre veckor missade han en av karriärens höjdpunkter på grund av hjärtproblem.
På torsdagskvällen fick Elias Strandberg, 21, revansch när han tog hem finalen av lärlingserien Next Generation på Bollnästravet.
- Läkarna har sagt åt mig att ta det lugnt, men den här finalen vill jag inte missa, sade lärlingen som bjöd på en häftig segergest med benet rakt upp i vädret.

Elias Strandberg firar sedan han säkrat segern i torsdagens lärlingsfinal bakom hästen Marjons Cash. Foto av CHRISTER NORIN/ALN

Elias Strandberg firar sedan han säkrat segern i torsdagens lärlingsfinal bakom hästen Marjons Cash. Foto av CHRISTER NORIN/ALN

Med en av sina hästar struken fick Strandberg bara köra i två avdelningar av lärlingsfinalen Next Generation.
Det räckte gott.
Efter att ha lotsat såväl Master Ho som Marjorns Cash för över mållinjen lämnade han Bollnästravet obesegrad och med 10 000 kronor i presentkort.
En bjärt kontrast mot situationen för tre veckor sedan då Strandberg tvingades åka till sjukhus med kraftiga smärtor i bröstet, dagen innan han stod inför en av sina största dagar som kusk med två styrningar inom V75.
- Jag hade känt av det i två dagar och på fredagsmorgonen blev det outhärdligt. Läkarna tog mig till akuten direkt och kom fram till att jag led av en hjärtmuskelinflammation. Jag fick medicin och ordinerades vila. Egentligen skulle jag väl vänta ännu längre med att köra, men den här finalen ville jag inte missa. Annars tar jag det lugnt på dagarna och kommer att göra så en månad till, jag märker att jag blir väldigt trött när jag anstränger mig, berättar Elias Strandberg som inte drog sig om att skämta om sina besvär efter den inledande vinsten med Master Ho - som med nöd och näppe höll undan för anstormande Sam Forget och Viktor Lyck.
- Det blev riktigt spännande sista biten så jag sa det åt Viktor: ”Du får tänka på mitt hjärta nu”.
Två av avdelningarna ingick i V64-spelet där utdelningen stannade på 20 621 kronor för sex rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »