Jägersro 29/11 Stefan

| 2014-11-24 13:08

Denna vecka står Jägerso som arrangör av V75. Stall Stefan Hultman gör resan ner till Malmö med tre hästar på hästbussen. Quality Questioned och Posterized startar på V75 medan Pink Elephant är med i ett ramlopp.

Foto. Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto. Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Pink Elephant (lopp 1) hade inte startat på ett tag och han var inte heller tränad för att vara satt i form inför starten senast, berättar Stefan.

 - Det blev då lite tight när Torbjörn gick ner med honom i banan och han touchade i ett hjul med en galopp som följd. Han gick helt ok efter galoppen och den genomköraren borde föra fram honom en del till det här loppet.

 - Han har fått ett spår långt ut på vingen men vi får hoppas att det löser sig hyggligt. Gör det så ska han kunna sluta bland de tre första och en liten outsider ska han nog kunna ses som. 

 - Balansen är lite beroende av vädret men tanken är att han ska gå barfota runt om, med jänkarvagn och ett helstängt huvudlag. Våra tre aktuella starthästar denna gång kommer att övernatta på Jägersro.

Foto. Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto. Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Quality Questioned (lopp 10) har blivit bättre och bättre, han har också fått mer kontinutet i sitt tävlande, berättar Stefan.

 - Det är bra kapacitet i honom och när han håller ihop på ett bra sätt tar han också de stegen framåt som krävs i hans klass. Senast var han ju fantastiskt bra och sedan Örjan laddat en del med honom var det väldigt många kuskar som blev stänkrädda samtidigt. Han är lite ospeedig men samtidigt så har han en bra förmåga att hålla farten till slut.

 - Nu är han lite hårt inne i sin första start i silver. Jag tror inte han går rakt ut och vinner i sin nya klass utan han lär behöva några loop för att växa i den nya kostymen. Han har också fått ett svårt utgångsläge och det finns risk att det blir en tung resa på nytt.

 - Det blir svårt för honom att vinna den här gången och kan han sluta trea, fyra så är jag jättenöjd. Han kommer att tävla barfota runt om, med jänkarvagn och ett helstängt huvudlag.

Foto. Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto. Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Posterized (lopp 11) är en fin treåring som tyvärr dras med en tvångsprissumma vilket gjort att det har varit svårt att matcha honom, berättar Stefan.

 - Han har fått tävla mot alldeles för tufft motstånd och det har inte heller blivit någon kontinutet i tävlande då han haft dåligt med startpoäng. Om någon kan förklara för mig hur de tänkt när man som i hans fall sätter 250 000 kronor i tvångsprissumma samtidigt som hästen har noll startpoäng. Det känns som en väldigt svår ekvation att förstå.

 - Han gick okej senast och tappade mycket i en trött rygg över sista långsidan. Formen är god men han möter ju alldeles för tufft motstånd för att kunna göra sig gällande. Kan han få pengar den här gången har han gjort det bra. Det blir som senast barfota fram och en vanlig vagn, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »