Revansch var namnet

| 2014-11-26 06:56

Loppet hette E3 Revanschen.
Men det blev en Breeders’ Crown-revansch.
- Vi slog henne i försöket till oaks så vi leder med 2-1, sade André Eklund sedan Florida Queen spurtat förbi Olympia Tilly i en virvlande avslutning i tisdagskvällens storlopp i Eskilstuna.

Utvändiga Florida Queen och André Eklundh slår klorna i Olympia Tilly/Per Lennartsson i E3 Revanschen. Foto av Martin Langels/ALN

Utvändiga Florida Queen och André Eklundh slår klorna i Olympia Tilly/Per Lennartsson i E3 Revanschen. Foto av Martin Langels/ALN

I Breeders’ Crown-finalen för treåriga ston på Sundbyholmstravet 2 november såg André Eklundh ut att gå mot karriärens största seger när Florida Queen kopplade grepp på upploppet.
Men det slutade i ett andrapris sedan bakomvarande Olympia Tilly fantomspurtat förbi kort före mål.
På samma bana tre veckor senare var rollerna ombytta.
Olympia Queen kom dundrande ur slutsvängen och kopplade grepp, men hade i släptåg Florida Queen som den här gången hade de snabbaste hovarna.
- Hon är kvick i benen, riktigt kvick i benen, mös André Eklundh vars häst avslutade 1.09,5 sista 700 meterna, belönades med 300 000 kronor och därmed passerade miljonen intjänat under sin första säsong på tävlingsbanan.
- Hon betyder väldigt mycket för mig. Jag har fått vara med om så mycket med henne under året och att få avsluta säsongen på det här sättet var jätteskojigt, fyllde segerkusken i.
Tiden 1.15,2/2 140 meter autostart ska ses i ljuset av att ledande Arctic Model tilläts varva på mycket långsamma 1.18,0.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »