Solvalla 3/12

| 2014-11-27 16:10

Året rullar på och vi är helt plötsligt framme vid Walleniusdagen på Solvalla. Som traditionen bjuder har vi alltså den första onsdagen i december nästa vecka och Stall Stefan Hultman har fyra hästar till start på Solvalla.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Scotch Whisky (lopp 1) är en treåring som blivit sen av sig och han har uppträtt omoget, berättar Stefan.

 - Han har helt enkelt inte förstått vad det går ut på men han var godkänd senast då Örjan körde på säkerhet med honom. Det finns hygglig kapacitet i honom och han har fungerat bra i provlopp för lärling på en 22-tid efter den senaste starten.

 - Skulle han fungera som vi hoppas ska han kunna vara med i den främre träffen. Han är dock fortfarande valpig men en outsider är han om han sköter sig. Han kommer att gå med ett helstängt huvudlag, vanlig vagn och med skor runt om.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Queasy (lopp 8) galopperade senast på Bjerke och han är inte att lita på till hundra procent, berättar Stefan.

 - Han är lite tight i gång och att banan var lös samt att han gick med framskor gjorde att han slog ihop och galopperade. Nu har han fått ett bra läge och jag tror nog att han ska sköta sig den här gången.

 - Formen ska vara intakt och han har ju verkligen löpt jämnt och säkert en längre tid. Jag tycker Queasy ska ses med chans och han kommer att gå barfota fram den här gången samt med ett helstängt huvudlag och med jänkarvagn. 

 - Diego M.Boko (lopp 10) fick äntligen vinna senast och det tycker jag han var värd efter att ha gjort ett flertal fina insatser, berättar Stefan.

 - Gången innan galopperade han då vi körde barfota och han blir lite för lätt då. Han går nu ut i ett tufft lopp men han behöver få lopp i sig inför den V75-final som stundar längre fram. Han har form och distansen gillar han.

 - Det är mycket begärt att han ska vinna den här gången och vi får nog vara nöjda om han kan vara bland de tre, fyra bästa. Skulle det klaffa till hundra procent kan han vara en storskräll värd att se upp med. Han kommer nu gå med skor, helstängt huvudlag och vanlig vagn när det är voltstart.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Rugiada dei Rex (lopp 10) var jättebra i onsdags och hon är beroende av att få smyga med i loppen då hon har lite svårt sista biten, berättar Stefan.

 - Hon följer och andra sidan med i alla tempon men hon har lite svårt att vinna. Kan hon sluta tvåa, trea, fyra den här gången får i vara nöjda. Hon kommer att gå med ett helstängt huvudlag, urryckare, vanlig vagn och barfota fram.

 - Rugiada får ses som en platsfidus denna gång, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »