Inte alls någon idiotaffär...

| 2014-11-28 09:12

Fem raka segrar.
Inte illa för att vara en "idiotaffär".
Dialog In från Piteå bara vinner och vinner och nästa vecka debuterar hästen på V75.

Dialog In vid en av höstens segrar för Roger Nilsson. Foto: Thore Larsson/ALN Foto av Kanal 75

Dialog In vid en av höstens segrar för Roger Nilsson. Foto: Thore Larsson/ALN Foto av Kanal 75

Dialog In var i amatörträning i Skellefteå och hade inte gjort många starter då han köptes av ett nybildat konsortium i Norrbotten i somras.
Per Lundkvist, kulthästen Scandal Plays ägare, hade sneglat på hästen länge och även försökt komma till affär. Nu tog han i lite extra.
100 000 kronor för en sjuårig valack - ett minst sagt uppmärksammat köp.
- Jag har nog aldrig blivit mer ifrågasatt och baktalad någon gång, En idiotaffär enligt många! säger Per Lundkvist skrattande.
Piteåbon Per Lundkvist ägde en av Nordens bästa travare i Scandal Play. 2002 pensionerades hästen efter en karriär som inbringade drygt tolv miljoner kronor.
- Det har bara jäklats för mig hela tiden med alla andra hästar utom Scandalen de sista tio åren. Några gånger har jag faktiskt varit nära att ge upp. Så det här känns skönt, säger Lundkvist.

Glädjande startsnabb
Dialog In sattes i Roger Nilssons träning i slutet av augusti i år och är sedan dess obesegrad efter fem starter.
Femte raka segern kom i ett V4-lopp under lunchen på Umåker på torsdagen.
Valacken visade sig mycket startsnabb och tog ledningen på några steg bakom bilen. Roger Nilsson fick styra loppet som han ville och segern blev mycket enkel.
- Roger tyckte att det var glädjande att hästen var så himla startsnabb. En egenskap han kommer att få nytta av då han möter bättre hästar. Meningen är att han ska ut i klass II i V75 på Bergåker 6 december, men eftersom vi haft tur med spåren hittills blir det väl ett skitspår där?
- Hästen är minst två klasser bättre än vi kunde tro och det är en klok häst som lär sig vartefter. Roger har gjort ett bra jobb med Dialogen, även om han var i mycket bra författning då hankom från tidigare tränaren Martin K. Eriksson, säger Per Lundkvist.
Dialog In ägs av Best Team Norrbotten HB. Gänget består av åtta personer från Piteå, en från Skellefteå och en från Luleå. Ungefär två tredjedelar av gänget äger häst för första gången.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »