Pengarna tillbaka på Nahar

| 2014-12-17 09:50

Seger 32 i karriären blev den enklaste.
För första gången gav Nahar pengarna tillbaka på vinnarspelet.

Nahar och Robert Bergh i ledningen. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Nahar och Robert Bergh i ledningen. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Nahar hade en straffspark hemma på Bergsåker på tisdagskvällen.
Endast fyra motståndare utmanade Elitloppsvinnaren från 2013 och Robert Bergh satte straffen säkert från spets. Nahar vann på kilometertiden 1.15,1 över distansen 2 640 meter, autostart, sedan han fått sträcka i 1.09-fart sista 500 metrarna.
- Han gillar att löpa ut. Han är läcker i snabbheten sin, kommenterade Robert Bergh.
25 000 kronor var segern värd och kanske var det karriärens enklaste uppgift för den nioårige valacken som hittills tjänat drygt 11,1 miljoner kronor.

Mot Elitloppet
Nahar gav för första gången i karriären (93:e starten) vinnaroddset 1.00, alltså endast pengarna tillbaka för de som spelat vinnare. Men det faktiska oddset var 0,99 på storfavoriten.
Tränaren och kusken Robert Bergh var nöjd med sin stjärna.
- Vi får väl bygga lite långsamt för Elitloppet nästa år. Jag tror inte han har så stor chans att vinna det som elva-tolvåring, ska han vinna det en gång till så blir det som tioåring.
Nästa uppgift för Nahar blir V75-finalerna på Solvalla 26 december.
- Det är i alla fall tanken, om han kommer med. Det är inte säkert hans fjärdeplats från V75 senast räcker, sa Robert Bergh.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »