Inför V75: En ringrostig Harry mot 59:e raka

| 2014-12-18 08:41

Dags igen för folkkäre Harry Haythrow i V75.
Trots att risken för ringrost är uppenbar på lördag nämns åttaåringen med respekt i sin 59:e (!) start på raken i V75.

Harry Haythrow med Johnny Johansson, tränare och delägare till topphästenhästen. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Harry Haythrow med Johnny Johansson, tränare och delägare till topphästenhästen. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Folkkäre Harry Haythrow från Halmstad har snart sprungit in fyra miljoner kronor. Pengar hästen tjänat nästan helt i V75.
67 av 84 starter har handlat om framträdanden på V75. Och på lördag är det meningen att Harry Haythrow ska göra sin 59:e start i obruten följd i travets elitserie.
Som vanligt sitter Peter Untersteiner upp bakom den amatörtränade hästen. Johnny Johansson från Ljungby tränar och deläger stjärnan som varit ifrån för halsproblem sedan i slutet av september.

Hur går det i V75-3 på Åbytravet?
- Det brukar inte vara så hårt i guld den här tiden på året och vi provar att plocka ut honom trots att han inte är i full form ännu. Han har inga problem med halsen för dagen och den sista kollen gör vi i slutet av veckan för att vara på den säkra sidan, säger Johnny Johansson.
Harry Haythrow går med sin vanliga utrustning vilket bland annat innebär att hästen tävlar barfota runt om, såvida underlaget på Åbytravet inte ställer till det på lördag.
Kretsen kring V75-kungen har lite lägre förväntningar den här gången i första starten på länge. Men visst är det chans. Harry Haythrow kan aldrig räknas bort.
"Risk för ringrost men ett tidigt bud ändå", som expertisen säger.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »