Solvalla 26/12

| 2014-12-18 14:35

På Annandagens körs de traditionella V75-finalerna på Solvalla och det brukar kunna vara en mycket uppskattad tävlingsdag.

Stall Stefan Hultman har två hästar inkvalade till dessa finaler i Diego M.Boko och Quality Questioned medan Rugiada dei Rex startar i Stoeliten och Sebastian Sund i ett ramlopp.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Sebastian Sund (lopp 4) svarade för en godkänd insats senast, han bör vara stärkt av det loppet och den fortsatta träningen han gått efter det, berättar Tommy Berghagen.

 - Han har fått ett fint utgångläge ska han kunna få en bra resa. Han möter några kullkamrater som är under fin utveckling men en hygglig placering ska han nog kunna ta om han sköter sig. En platsrysare kan vi kalla honom.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Rugiada dei Rex (lopp 5) löper jämnt och säkert, den senaste insatsen var inget undantag, berättar Tommy Berghagen.

 - Hon ställs nu mot rutinerat motstånd och har dessutom fått ett dåligt utgångsläge. Kan hon slinka ner i en vettig position tjänar hon säkert pengar men hon känns inte som något segerbud denna gång. Tillåter banunderlaget som går hon säkert barfota fram även denna gång. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Diego M.Boko (lopp 6) har utvecklats fint under sensommaren och hösten, berättar Tommy Berghagen.

 - Senast gjorde han ett mycket starkt lopp i Big Noon Pokalen och här kan vi verkligen tala om att falla med falggan i topp. Sista halva loppet kämpade han på ut i spåren och han gick strålande hela vägen hem.

 - Diego ställs som sig bör gånger som denna mot tufft motstånd men han är riktigt bra själv och ska ses med chans.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Quality Questioned (lopp 10) har svarat för några riktigt bra prestationer den senaste tiden efter tunga lopp, berättar Tommy Berghagen.

 - Han ser ut att kunna ta klivet upp i Silver på ett bra sätt och allt ser också fortsatt bra ut med honom. Även han möter stentufft motstånd i silverfinalen och det brukar kunna bli rafflande tillställningar. Han öppnar bra men har ett lite lurigt utgångsläge och det är bara att hoppas på att det kan lösa sig på ett bra sätt den här gången.

 - Han ska ses som ett platsbud om det klaffar och även om det blir mycket tufft kan han vara ett skrällbud för den som letar rysare.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »