Inför Extra V75 (23/12): "Extremt svårslagen"

| 2014-12-22 09:05

Åtta segrar och ett andrapris på 16 starter i år.
Dan före doppardan gör snackhästen Bellfaks debut på V75.
- Han är nog bästa spiken i omgången. Han är extremt svårslagen i den här klassen, säger tränaren Carlos Söderström.

 

 

Bellfaks, kusken Mikael J Andersson och tränaren Carlos Söderström. Foto av Urban Kihlman/ALN

Bellfaks, kusken Mikael J Andersson och tränaren Carlos Söderström. Foto av Urban Kihlman/ALN

Det är en upprymd Carlos Söderström vi får på tråden på söndagseftermiddagen. Men det är inte EM-bronset för de svenska handbollsdamerna som höjt humöret utan framgångarna på Vincennes för kompisen Tomas Malmqvist. Malmqvists duo Tumble Dust och Backfire var etta respektive trea i Criterium Continental.
- Jag såg loppet precis på ATG:s hemsida. Riktigt kul! Jag och Tomas är kompisar och umgås sedan 15 år. Jag måste ringa honom och gratulera, säger Carlos Söderström.
Åbytränaren Carlos Söderström har ett litet stall med tio hästar på träningslistan. De flesta är varmblodiga unghästar med framtiden för sig, men så finns det en häst som sticker ut. Kallblodet Bellfaks som radat upp segrar på slutet och blivit en riktig publikfavorit.
- Det är inte vanligt med kallblod på Åby. Det är väl min häst och så Raggmunken, säger Carlos Söderström.

"Han har allt"
Bellfaks är en fyraårig norskfödd hingst som onekligen ärvt en hel del talang av sin pappa Järvsöfaks.
- Han har allt! Han är snabb, han är stark, han reser bra, han är tuff och oöm. Han har det som en topphäst ska ha. Vi hoppas och tror att det fjantiga i honom växer bort och att han kommer att gå rätt upp i eliten.
Bellfaks har sju galopper i år.
- Travmässigt är han stabil, men psykiskt är han ostabil. Han är extremt omogen, som en ettåring. Han hittar på nya idéer och orsaker till när han ska hoppa.
Men inför tisdagens V75-debut i Gävle har Bellfaks gått felfritt sju starter i rad. Det har slutat med sex segrar och ett andrapris.
- Han är fortfarande omogen, men på slutet har han förvånat och senast hjälpte han till mycket själv i loppet. När han var tvåa mötte han norska eliten.

Firar jul i hästbussen
Carlos Söderström gör resan till Gävle med stort självförtroende.
- Han har varit grym på slutet och det går nästan inte att slå honom. Man kan köra honom i vida spår tills han är först och sedan är han svårstoppad.
Är det en bra spik?
- Jo, för sjutton. Han är nog bästa spiken i omgången. Han är extremt svårslagen i den här klassen.
Taktiken?
- Den lägger jag mig inte i, men hästen är naturligt startsnabb och alltid först ut i volten. Jag tror att Micke kör framåt.
Micke är Färjestadskusken Mikael J Andersson som är ordinarie kusk bakom Bellfaks.
Bellfaks är bästa hästen Carlos Söderström tränat och han hoppas fira jul med en färsk V75-seger.
- Vi reser upp till Gävle på tisdagsmorgonen och sedan bor vi kvar där. Vi får helt enkelt fira julafton i hästbussen på väg hem.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »