Jägersro får internationellt femåringslopp

| 2015-01-29 10:17

Senast en svensk bana arrangerade Europeiskt Femåringsmästerskap var 2011 då Åby stod för värdskapet. Nu är det dags igen och denna gång på Jägersro.
- Vi är glada för förtroendet att få arrangera det här fina loppet, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist till Svensk Travsport.

Jägersro får arrangera Europeiskt Femåringsmästerskap i sommar. Foto av Kanal 75

Jägersro får arrangera Europeiskt Femåringsmästerskap i sommar. Foto av Kanal 75

I samband med Prix d’Amerique-helgen i Paris hade den Europeiska Travunionen (UET) sitt årsmöte. Där bestämdes det att Jägersro får arrangera Europeiskt Femåringsmästerskap i samband med sin Åbergs-kväll den 28 juli.
De senaste två åren har loppet avgjorts på Vincennes. 2014 vann Support Justice och 2013 var det Un Mec d’Heripre som besökte vinnarcirkeln.
Loppet körs över 2 140 meter med bilstart och förstapriset är 450 000 kronor.

En historisk dag
Förutom det europeiska femåringsloppet kommer Åbergs-kvällen även innehålla ytterligare tre internationella grupplopp.
- Åbergs och Europeiska Femåringsmästerskapet är grupp I-lopp medan Breeders Course-finalen för treåringar och Malmö Stads Pris är grupp II. Så många storlopp har vi aldrig arrangerat förut på samma dag. Det blir spännande och ska förhoppningsvis locka stora delar av europeiska eliten till Åbergs-kvällen, säger Mats Ahlkvist.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »